Standardni IntelliSafe

Sigurnost Volvo Cars

Definicija automobilske bezbednosti

Visoki standardi

IntelliSafe je ono što nazivamo standardnom sigurnosnom opremom u svim novim automobilima Volvo.Visok nivo bezbednosti svih novih automobila Volvo je ključni element u ostvarenju naše sigurnosne vizije smanjenja izloženosti sigurnosnim konfliktima u svim vozilima. Saznajte više o nekim ključnim karakteristikama i kako one doprinose našoj Vizija bezbednosti kompanije Volvo Cars. - niko neće izgubiti život ili biti teže povređen u novim automobilima Volvo.


City Safety

City Safety pomaže zaštiti ljudi u automobilu i izvan njega tako što otkriva potencijalnu opasnost te Vam pomaže kako biste je izbegli. Volvo Cars je prvi uveo tu vrstu sigurnosnog sistema kao standard u svakom novom automobilu Volvo. City Safety primenjuje tehnologiju radara i kamere za otkrivanje drugih vozila, biciklista, pešaka i velikih životinja, poput losa ili konja, danju ili noću. Upozorava Vas ako otkrije neizbežan sudar, a ako pravovremeno ne odreagujete, može automatski upotrebiti kočnice kako bi se izbegao ili ublažio sudar.

Pri brzini od 50 km/h između automobila Volvo i vozila ispred njega moguće je izbjeći sudar ako vozač ne odreaguje. Pri većim razlikama u brzini sudar se može ublažiti. U nekim našim automobilima City Safety takođe uključuje podršku upravljanju, koja Vam pomaže da izbegnete opasnosti što efikasnije i sigurnije.

Aktivni i povezani bezbednosni sistemi

Naš pristup vezbednosti je jedinstven. Od sedamdesetih godina prošlog veka detaljno proučavamo automobilske nesreće i razvili smo niz funkcija koje doprinose ublažavanju saobraćajnih nesreća, unapređenju pažnje vozača, obaveštavanju o ograničenjima brzine i direktnoj komunikaciji sa drugim automobilima kada postoji opasnost na putu, zahvaljujući našim funkcijama upozorenja na opasnost od poledice (Slippery Road) i svetlosnim upozorenjima na opasnost (Hazard Light Alert).

Razumemo najčešći uzrok sudara i saobraćajnih nesreća pojedinačnih vozila, stoga smo razvili funkcije koje doprinose ublažavanju brojnih mogućih scenarija koji bi mogli uzrokovati sudar ili nenamerno napuštanje ceste.

Zaštitni sigurnosni sistemi

Temelj našeg pristupa bezbednosti je pomoć u sprečavanju ili ublažavanju nesreća pre nego što se one dogode. U slučaju neizbežnog sudara, primenjujemo tehnologiju koja osigurava istinske razlike.

Sigurnosni kavez

Da bismo pomogli u očuvanju prostora za putnike neoštećenim u slučaju nesreće, naši su automobili snažniji u svakom pogledu. Ceo sigurnosni kavez oko putnika proizveden je postupkom toplog preoblikovanja čelika visoke čvrstoće te je osmišljen za najveću zaštitu putnika u svim vrstama scenarija sudara.

Vazdušni jastuci

Automobili Volvo sadrže niz vazdušnih jastuka koji rade u povezanosti sa sigurnosnim pojasevima. Namenjeni su zaštiti putnika u slučaju nesreće. Obuhvataju vazdušni jastuk za vozača koji je smešten u upravljaču, vazdušni jastuk za suvozača koji je smešten u armaturi, vazdušne jastuke za kolena, bočne vazdušne jastuke, koje je Volvo uveo 1994. godine, i bočne vazdušne jastuke koji se naduvavaju

Sedišta

Sedišta naše trenutne generacije proizvedena su od različitih vrsta čelika, što osigurava sigurnost i udobnost. Funkcija koja apsorbuje energiju između sedišta i njegovog okvira doprinosi smanjenju povreda kičme. Mehanički se deformiše kako bi ublažila uspravne sile koja se pojavljuju kada automobil naleće na tvrdu površinu. To je sastavni deo našeg rešenja za zaštitu od sletanja s puta (Run-off Road Protection).

Sigurnosni pojasevi

Da li ste znali da je sigurnosni pojas u tri tačke prvi počeo proizvoditi Volvo Cars? Godine 1959. osmislio ga je Volvoov inženjer Nils Bohlin, godinama pre no što je bio na raspolaganju u većini ostalih automobila. Volvo je takođe krčio put sigurnosnih pojaseva na zadnjem sedištu i sigurnosnog pojasa u tri tačke u središnjem delu zadnjeg sedišta. Zadnji sigurnosni pojasevi izuzetno su važni za putnike koji ih koriste, a i za putnike napred.
Sigurnosni pojas u tri tačke jedan je od najvažnijih izuma za čovečanstvo te je najvažnija sigurnosna funkcija u automobilu.

Pročitajte o našoj sigurnosnoj baštini

Sistem za zaštitu od sletanja s puta

Ova funkcija koristi doprinos naprednog sistema senzora automobila za otkrivanje scenarija sletanja s putae. Kad se aktivira, zateže prednje sigurnosne pojaseve kako bi zadržao putnike u položaju.