Nasleđe bezbednosnih inovacija

U svakoj generaciji Volvo je bio pionir. Stojima iza jednih od najvažnijih izuma i inovacija u istoriji bezbednosti automobila i kontinuirano poboljšavamo vašu sigurnost.

1959 - Sigurnosni pojas u 3 tačke

Na planeti je nekoliko ljudi koji su spasili toliko života kao inženjer Volva Nils Bohlin - uveo je sigurnosne pojase u tri tačke u serijsku proizvodnju PV544. Od tada se procenjuje da je više od milion života spašeno kao rezultat odricanja kompanije Volvo Cars od svojih patentnih prava kako bi svi mogli imati koristi.

1972 - Dečije sedište okrenuto unazad

Sećate li se onih ranih slika astronauta kako leže na leđima tokom poletanja kako bi ujednačili silu na svojim telima? E, to je bio osnovni princim iza naših dečjih sedišta okrenutih unazad u industriji. Za širenje tereta i minimalizovanje povreda.

1978 - produžetak sedišta

Izumili smo prvi na svetu produžetak sedišta koji je omogućio deci od 4 godine da putuju okrenuta napred, uz povećanu zaštitu i udobnost.

1990 - prvi integrisani produžetak sedišta na svetu

Uvođenje prvog integrisanog produžetka sedišta bio je još jedan ogroman korak napred za bezbednost dece. Pored prednosti povećane sigurnosti i udobnosti, integrisani produžetak takođe pruža bolji položaj za sedenje deteta, omogućavajući mu da gleda kroz prozore.

1991 - Sistem zaštite od bočnog udara (SIPS)

Još jedna prekretnica u bezbednosti je naš sistem zaštite od bočnog udara. Ovo je bio sastavni dio dizajna automobila i uključivalo je vrlo jaku strukturu i materijale koji apsorbuju energiju iznutra, porečni nosač u podu i ojačana sedište. Prateći to smo 1994. još jednom prvi na svetu sa: bočnim vazdušnim jastucima.

1998 - Sistem zaštite od udara (WHIPS)

Povrede kičme su najčešće povrede u sudaru automobila i mogu rezultirati dugotrajnim bolom i invaliditetom. WHIPS pruža ujednačenu potporu i apsorpciju energije pozadi i ublažava udare zahvaljujući pametnom dizajnu sedišta i naslona za glavu. Rezultat toga je prepolovljen rizik od dugoročnih medicinskih problema.

1998 - Zavesa na naduvavanje

Zavesa na naduvavanje bio je jedan sigurnosni korak za Volvo Cars. Vazdušni jastuk je skriven u pokrivaču i brzo se naduvava kako bi zaštitio glavu putnika tokom bočnog udara ili prevrtanja. To je prvi sistem vazdušnih jastuka koji nudi poboljšanu zaštitu i za putnike na prednjim i zadnjim sedištima.

2002 - Sistem zaštite od prevrtanja (ROPS)

Sa rastućom popularnošću SUV vozila, računali smo da je vreme da predstavimo našu sledeću bezbednosnu inovaciju - zaštitu od prevrtanja. Rešili smo problem iz dva pravca. Prvo, poboljšali smo stabilnost naših SUV vozila sofisticiranim elektronskim sistemom kontrole stabilnosti od prevrtanja, i drugo, poboljšali smo njihov dizajn i strukturu karoserije kako bismo bolje zaštitili putnike u slučaju nesreće sa prevrtanjem.

2003 - Informativni sistem za mrtve tačke (BLIS)

Kada vozači promene traku, trenutak nepažnje može imati katastrofalne posledice ako vozač nije primetio drugi automobil u mrtvom uglu. Tako smo odlučili da će nam i automobili isto pomoći da pazimo na nevolje. Naš BLIS sistem koristi kamere ili radare za otkrivanje vozila pored i iza Volva. Kada automobil uđe u područje mrtva tačke, lampica upozorenja se pali u ogledalu na vratima, dajući vozaču više vremena da reaguje.

2008 - City Safety

Počevši od prve generacije Volvo XC60, uveli smo autonomni sistem kočenja u nuždi City Safety kao standardnu opremu u svim novim automobilima. Sistem je koristio lasersku detekciju i razvijen je da smanji rizik i posledice sudara sa zadnje strane pri brzinama do 30 km/h.

2010 - Detekcija pešaka sa potpuno automatskom kočnicom.

Želimo da naše sigurnosne inovacije donesu korist i ljudima izvan naših automobila. Dakle, razvili smo sistem - koji koristi radar i kamere - koji je dizajniran da upozori vozača ako neko izađe ispred automobila, a zatim da automatski koči ako vozač to ne učini.

2014 - Zaštita od sletanja sa puta

Volvo je bio pionir u testiranju udesa kod kretanja - često je rezultat umor, loši vremenski uslovi ili nedostatak pažnje vozača. Fokusirali smo se na to da putnici ostanu čvrsto u položaju, zatezanjem sigurnosnog pojasa i uvođenjem jedinstvene funkcionalnosti koja apsorbuje energiju u sedišta radi ublažavanja povreda kičme.

2016 - Povezana sigurnost

Volvo Cars definiše potpuno novi tip sistema bezbednosti na putu u svetu povezanih automobila. Povezane inovacije - Upozorenje o klizavom putu i svetlosno upozorenje opasnosti - koriste oblak za razmenu kritičnih podataka između vozila, upozoravajući vozača o klizavim deonicama puta ili vozilima koja su aktivirala svoja svetla opasnosti, pomažući vozaču da obezbedi dovoljno vremena da uspori.

2018 - Nadolazeće ublažavanje kočenjem

Nadolazeće ublažavanje kočenjem je još jedna jedinstvena Volvo karakteristika. Sistem vam može pomoći da pritisnete kočnicu za nadolazeće vozilo u vašoj traci. Ako se vozilo koje dolazi nadoveže u vašu traku i sudar je neizbežan, sistem može pomoći u smanjenju brzine vašeg vozila kako bi pokušao ublažiti silu sudara.

2019 - Inicijativa E.V.A. (Jednaka vozila za sve)

Prikupljali smo podatke o nesrećama od 1970ih godina da bismo bolje razumeli šta se dešava tokom sudara - bez obzira na veličinu, pol ili oblik tela. Inicijativom E.V.A. učinili smo da naša istraživanja o sigurnosti budu lako dostupna u digitalnoj biblioteci, otvorenoj za preuzimanje za sve. Za sigurnost svih.

Saznajte više

2020 - Ograničenje brzine

Da bismo poslali snažan signal o opasnostima od prekoračenja brzine, smanjili smo maksimalnu brzinu svih novih automobila na 180 km/h 2020. godine. Ova inicijativa ilistruje kako možemo preuzeti aktivnu odgovornost pomažući u postizanju nula smrtnih slučajeva u saobraćaju podržavajući bolje ponašanje vozača.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne za sve stilove, motore, opcije i regije.