Pogon

Efikasna snaga danas

Električna, plug-in hibridna i blaga hibridna tehnologija

Odlučni za promišljeniji put

Do 2025. godine približno 50 posto automobila koje proizvodimo i prodajemo predstavljaće električni automobili.

Svet se menja, mi takođe. Volvo Cars ozbiljno shvata klimatske promene i zagađenje.
Već sada nudimo široku paletu nagrađivanih plug-in hibridnih sistema prenosa i trenutno uvodimo naše rešenje blagog hibridnog pogona. Naši automobili Pure Electric već su na putu.

Neprekidno kretanje

Volvo Cars svoju tehnologiju sistema prenosa zasniva na konceptu efikasne snage bez kompromisa. Proizvodnji sistema prenosa pristupamo modularno kako bi naše konstrukcije motora pružile upečatljive karakteristike sistema prenosa koje se ujedno mogu kombinovati i sa elektrifikacijom. No, to nije sve. U nastavku možete saznati više o različitim vrstama sistema prenosa i pogona kojima raspolažemo danas i koje ćemo lansirati u skoroj budućnosti.

Budućnosti je električna

U to smo uvereni. Uvereni smo u činjenicu da će potpuno električni automobili predstavljati približno 50 posto naše godišnje prodaje do 2025. godine.

Plug-in hibrid

Naša Twin Engine plug-in hibridna tehnologija pruža beskompromisnu kombinaciju performansi, užitka u vožnji, efikasnosti, prostranosti u unutrašnjosti i prtljažniku kao i prilagodljivosti.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem

Naši nagrađivani motori opremljeni su naprednom tehnologijom unapređenja koja osigurava responzivnu snagu, onda kada je to potrebno te inovativnom upotrebom turbo punjenja, kao i super punjenja.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem

Naši nagrađivani motori opremljeni su naprednom tehnologijom unapređenja koja osigurava responzivnu snagu, onda kada je to potrebno te inovativnom upotrebom turbo punjenja, kao i super punjenja.

Održivo razmišljanje

"Omtanke" je švedski izraz za brigu i razmatranje te takođe “za ponovno razmišljanje”. Izraz odražava našu predanost zaštiti onoga što je važno za Vas i društvo u kome živimo. Pročitajte više o našem pristupu održivosti - od etičkih poslovnih praksi do brige za okolinu.

Saznajte više

Istinski doživite naše inovacije

Prijava na test vožnju

Istražite naše druge inovacije

Nadahnuti gotovo celim vekom inovacija koje uvode promene u svet, oduvek smo oblikovali automobile koji stavljaju ljude na prvo mesto.