Motori sa sagorevanjem

Efikasna snaga bez kompromisa

Nagrađivani motori sa naprednim ubrzanjem

Napredno povećanje snage

Naši motori sa unutrašnjim sagorevanjem, sa tri i četiri cilindra, zasnovani su na konceptu efikasne snage bez kompromisa. Naš modularni pristup proizvodnji sistema prenosa znači da naše konstrukcije osnovnog motora mogu pružiti upečatljive karakteristike sistema prenosa koje se takođe mogu kombinovati sa elektrifikacijom pogona na našim novim automobilima. Naši nagrađivani motori opremljeni su naprednim tehnologijama za povećanje snage koje osiguravaju responzivnu snagu onda kada je to potrebno, i to inovativnom primenom turbo-punjenja, kao i super-punjenja ili trenutnog električnog obrtnog momenta naših naprednih sistema prenosa Twin Engine i tehnologije blagog hibrida.


Super-punjač i turbo-punjači

Volvo Cars je sa modularno zasnovanim sistemom punjenja pod pritiskom podigao napredno povećanje snage na novi nivo, koji vlasnicima Volvoa pruža niz različitih nivoa snage i performansi motora. Napredno povećanje snage znači da naši motor sa tri i četiri cilindra osiguravaju jednake nivoe snage kao i kod većih jedinica sa šest i osam cilindara sa visokom raspoloživošću obrtnog momenta za širi opseg obrtaja. Koristimo najsavremenije sisteme punjenja pod pritiskom, koje čine turbo-punjači i super-punjači, zasnovane na našim preciznim specifikacijama kako bi osigurali bolju ekonomičnost potrošnju goriva, vodeće performanse i karakteristike vožnje. Super-punjači pružaju obrtni moment u nižem opsegu obrtaja i responzivnost. Turbo-punjači pružaju konjsku snagu. Za obrtaje niže od 3500 u minuti koristi se samo super-punjač, a za obrtaje više od 3500 u minuti, samo turbo-punjač. Za najveću izlaznu snagu koristimo veliki turbo-punjač koji kombinuje nizak protivpritisak i visok kapacitet pritiska vazduha punjenja na visokim obrtajima. Super-punjač i turbo punjač zajedno pružaju glatko, dosljdno i nesavladivo povećanje snage našim sistemom prenosa Drive-E.

Plug-in hybrid

Volvoova tehnologija Twin Engine zapravo je kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električne energije. Električna energija iz mreže može se skladištiti i u visokonaponsku bateriju. Tehnologija je poznatija kao plug-in hibridna tehnologija (PHEV).

Pročitajte više