Pogled spreda na beli plug-in hibrid Volvo tokom punjenja

Recharge plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i efikasnog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija izduvnih gasova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Bez izduvnih emisija

Dodatni elektromotor podržava rad motora sa unutrašnjim sagorevanjem za vožnju sa niskim izduvnim emisijama. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Odlična prilagodljivost

Izborom načina, koji odgovara Vašem stilu vožnje, možete se odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga obogatiti načinom Power, a takođe se možete odlučiti za najviši stepen efikasnosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinuće se za bezbrižne performanse i uglađenu i rafiniranu vožnju u svim uslovima.

Naša serija Recharge plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se Volvo model sviđa, stoji Vam na raspolaganju sa visoko efikasnom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
XC90 Recharge

Istinski skandinavski luksuzni SUV.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
XC60 Recharge

Dinamičan, prefinjen i intuitivan.

XC40 Recharge

Dizajniran za život u gradu i šire.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
V60 Recharge

Svestran i dinamičan karavan.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S90
S90 Recharge

Elegantan, intuitivan i odazivan.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
S60 Recharge

Dinamičan skandinavski sedan.

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvo Recjarge plug-in hibrid ima elektromotor i benzinski motor. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje.

Volvo sa motorom Twin Engine tokom vožnje cestom uz obalu
Motori Twin

Recharge vozilo objedinjuje električnu i benzinsku snagu. Ta kombinacija omogućava besprekoran uzajamni ili odvojeni rad pogona za najefikasnije iskustvo vožnje.

Pogled na instrument tablu Volvo Cars sa načinima vožnje
Tri ili četiri načina vožnje

Naši Recharge plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve situacije – možete Pure električni režim, uravnoteženi Hybrid režim ili potpuni Power režim. Većina naših Recharge vozila ima i AWD pogon na svim točkovima kako bi optimizovala trakciju i stabilnost na lošim putevima.

Pogled straga na Volvo koji se spušta prema gradu
Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet sa isključivo električnim pogonom 45 do 59 km (u zavisnosti od modela) i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje. Baterija se takođe puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite da saznate o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), predstavlja vozilo koje koristi konvencionalni benzinski motor i elektromotor sa baterijskim pogonom za prenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste Volvo Recharge plug-in hibridi?

  Kompanija Volvo Cars u svojim Recharge vozilima trenutno koristi litijum jonske baterije.

 • Koliki je domet plug-in hibrida sa potpuno električnim načinom rada?

  Naši Recharge plug-in hibridi sa motorom Twin Engine osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, svakako, zavisi od modela, stila vožnje, topografije i uslova na cesti. Osnovna prednost plug-in hibrida je to što je benzinski motor uvek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne sme da bude poteškoća.

 • Kako i gde puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile kod kuće preko noći, ispod nastrešnice za automobile ili u garaži. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnih stanicama za punjenje, koje postaju sve brojnije.

 • Koliko traje punjenje baterije?

  Vreme punjenja razlikuje se i zavisi od faktora poput spoljne temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o vremenu punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Koja je razlika između lakog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Laki hibrid, koji se ne može puniti putem kabla, koristi elektromotor za podršku motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na laki hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke relacije i puniti bateriju sa motorom na unutrašnje sagorevanje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet sa isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji Volvo modeli su na raspolaganju kao Recharge plug-in hibridi?

  Od 2019. godine svi naši modeli su na raspolaganju sa tehnologijom pogona Recharge plug-in hibrida.

 • Koji kablovi za punjenje su dostupni za model Volvo Recharge?

  Volvo Recharge plug-in hibrid je opremljen standardnim kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahteve iz područja električne bezbednosti (kabl Mode 2). Dostupan u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A, zavisno od tržišta), ovaj 7 metara dugačak kabl omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućne mreže. Za kraće vreme punjenja kod kuće možete izabrati monofazni kabl od 16-A »Blue Plug« ili trofazni 16A "Red Plug" kabl koji omogućava snagu punjenja od 3,5 kW (monofazni), odnosno 11 kW (trofazni). Za potpuno jednostavno i brzo rešenje punjenja kod kuće, na raspolaganju je trofazni zidni kućni punjač. Ta snažna stanica za punjenje, kapaciteta do 22 kW, takođe je kompatibilna sa budućim generacijama električnih vozila. Za jednostavno i brzo punjenje kod kuće, tu je i Mode 3 monofazni kabl od 16A dostupan kao opcija. Ovaj 4,5 m dugačak kabl zgodan je da bude pri ruci kada nema kabla na stanici za punjenje. Za detaljnije informacije kontaktirate svog Volvo zastupnika.

Druge vrste električnih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Recharge Pure electric

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje bez emisija izduvnih gasova.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Laki hibrid

Efikasna tehnologija pogona, pri kome električna energija podržava rad benzinskog ili dizel motora za uglađeniju vožnju sa manjom potrošnjom goriva.