Pogled spreda na beli plug-in hibrid Volvo tokom punjenja

Plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i efikasnog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija izduvnih gasova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Niske emisije CO2 odnosno bez njih

Dodatni elektromotor podržava rad motora sa unutrašnjim sagorevanjem za vožnju sa niskim vrednostima emisija CO2. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Godinu dana besplatne električne energije

Vožnja u potpuno električnom načinu rada smanjuje Vaš ekološki otisak, kao i Vaše troškove rada. Kako bismo podstakli održivu vožnju sa Vašim novim Volvo plug-in hibridom, nadoknadićemo Vašu potrošenu energiju u kWh prilikom prvog servisa.

Odlična prilagodljivost

Izborom načina, koji odgovara Vašem stilu vožnje, možete se odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga obogatiti načinom Power, a takođe se možete odlučiti za najviši stepen efikasnosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinuće se za bezbrižne performanse i uglađenu i rafiniranu vožnju u svim uslovima.

Naša serija plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se Volvo model sviđa, stoji Vam na raspolaganju sa visoko efikasnom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
Motor XC90 Twin Engine

Do 5 odnosno 7 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
Motor XC60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
Motor S60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
Motor V60 Twin Engine

Do 5 putnika

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvo plug-in hibrid ima elektromotor i benzinski motor – Twin Engine. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje.

Volvo sa motorom Twin Engine tokom vožnje cestom uz obalu
Motori Twin

Vozilo objedinjuje električnu i benzinsku snagu. Ta kombinacija omogućava besprekoran uzajamni ili odvojeni rad pogona za najefikasnije iskustvo vožnje.

Pogled na instrument tablu Volvo Cars sa načinima vožnje
Tri načina vožnje

Naši plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve situacije – možete izabrati punu snagu načina Power, električni način Pure ili uravnoteženi način Hybrid.

Pogled straga na Volvo koji se spušta prema gradu
Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet sa isključivo električnim pogonom od približno 40 do 50 km* i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje. Baterija se takođe puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite da saznate o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), predstavlja vozilo koje koristi konvencionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotor sa baterijskim pogonom za prenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste plug-in hibridi Twin Engine proizvođača Volvo Cars?

  Kompanija Volvo Cars u svojim vozilima sa motorom Twin Engine trenutno koristi litijum jonske baterije.

 • Koliki je domet plug-in hibrida sa potpuno električnim načinom rada?

  Naši plug-in hibridi sa motorom Twin Engine osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, svakako, zavisi od modela, stila vožnje, topografije i uslova na cesti. Osnovna prednost plug-in hibrida je to što je benzinski motor uvek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne sme da bude poteškoća.

 • Kako i gde puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile kod kuće preko noći, ispod nastrešnice za automobile ili u garaži. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnih stanicama za punjenje, koje postaju sve brojnije.

 • Koliko traje punjenje baterije?

  Vreme punjenja razlikuje se i zavisi od faktora poput spoljne temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o vremenu punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Koja je razlika između lakog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Laki hibrid koristi elektromotor za podršku motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na laki hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke relacije i puniti bateriju sa motorom na unutrašnje sagorevanje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet sa isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji Volvo modeli su na raspolaganju kao plug-in hibridi Twin Engine?

  Od 2019. godine svi naši modeli su na raspolaganju sa tehnologijom pogona plug-in hibrida Twin Engine.

 • Koji kablovi za punjenje su dostupni za model Volvo Twin Engine?

  Volvo plug-in hibrid Twin Engine je opremljen sa standardnim kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahteve iz područja električne bezbednosti (kabl Mode 2). Ovaj kabl od 4,5 m, koji je na raspolaganju u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A, zavisno od tržišta), omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućanske utičnice. Kabl je na raspolaganju i varijanti 8-m. Za kraće vreme punjenja kod kuće možete izabrati 1-fazni kabl od 16-A »Blue Plug« koji omogućava snagu punjenja od 3,5 kW. Kabl je na raspolaganju u 4,5-m i 8-m varijanti. Za potpuno integrisano i jednostavno rešenje punjenja kod kuće, krajem 2019. godine biće na raspolaganju 3-fazna stanica za punjenje sa 16-A Volvo Cars Wallbox. Ta snažna stanica za punjenje Mode 3, kapaciteta do 22 kW, takođe je kompatibilna sa budućim generacijama plug-in hibrida i potpuno električnih vozila.

Druge vrste električnih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Način Pure electric

(Uskoro na tržištu)

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje bez emisija izduvnih gasova.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Laki hibrid

(Na raspolaganju za 2 modela vozila)

Efikasna tehnologija pogona, pri kome električna energija podržava rad motora sa unutrašnjim sagorevanjem za uglađeniju vožnju sa manjom potrošnjom goriva.