Anslut till internet via bilmodem (P-SIM)

För bilar utrustade med Volvo On Call är det möjligt att upprätta en internetanslutning via bilmodem (P-SIM).

Anslut till internet via bilmodem

Endast bilar med Volvo On Call.

Vid uppkoppling med bilmodem kommer Volvo On Call-tjänsterna använda anslutningen. För att upprätta en internetanslutning i din Volvo via bilmodem, se video och instruktioner nedan.

Anslut till internet via bilmodem

Bilmodellen i videon är en XC60. SIM-korthållarens placering varierar för olika modeller.

Instruktioner

Placera ett personligt SIM-kort i hållaren.

Modellen på SIM-kortet måste vara mini-SIM för att passa i bilens kortläsare.

SIM-kortet som används bör vara ett kort som endast är avsett för data-trafik eller ett kort vars nummer inte delas med något annat SIM-kort.

Tryck på Inställningar i toppvyn.

Tryck på KommunikationInternet via bilmodem.

Aktivera/deaktivera genom att bocka i/ur rutan för Internet via bilmodem.

Om annan uppkopplingskälla använts tidigare – bekräfta valet att byta uppkoppling.

Ange SIM-kortets PIN-kod.

Bilen kopplar upp sig till nätverket.

17w17 - P5 - Support site - Sensus - Connect to the Internet via car modem (P-SIM)

Bilden visar SIM-korthållaren för S90 och V90För V90 Bi-Fuel, kontakta en auktoriserad Volvoverkstad för installation av personligt SIM-kort. (t.v.), XC90 (t.h).

17w46 - P5 - Support site - SIM-card holder - XC40

XC40 (t.v), XC60, S60 och V60 (t.h).

Om du upplever problem med att ansluta till internet

Om klockan har nollställts, t.ex. efter att strömmen till batteriet har brutits vid ett besök hos en serviceverkstad, behöver du ställa den på nytt innan du kan ansluta till internet.

För att ställa klockan välj InställningarSystemDatum och Tid i centerdisplayens toppvy. Justera sedan tid och datum genom att trycka upp eller ner på pilarna på skärmen.

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

S60 av årsmodell 2020 och senare

System

Volvo On Call

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

S60 av årsmodell 2020 och senare

System

Volvo On Call

Under kategorier

Connectivity

Relaterad information

Anslut mobiltelefon till bilen via Bluetooth Anslut till internet via mobiltelefon (Wi-Fi) Ställa klockan Fylla på surf på Telenors SIM-kort