Sensus Connect

Sensus Connect är Volvos infotainmentsystem som kan koppla upp din Volvo mot omvärlden och förse dig med information, underhållning och funktioner för att förenkla ditt ägande.

Sensus Connect funktionalitet

Sensus Connect har ett användargränssnitt med flera innovativa funktioner, som molnbaserade tjänster integrerade i bilen, förbättrad navigation med 3D-kartor och gratis uppdatering av kartor, lokal sökfunktion och möjlighet att på distans skicka destinationsanvisningar till bilen (Send to Car).

Med Sensus Connect är bilen utrustad med tre olika displayer, för att ge dig rätt information vid rätt tillfälle på rätt plats, utan att du blir distraherad.

Det finns även möjlighet att välja till bilmodem (Volvo on CallGäller endast Volvo On Call-marknader.) med Wi-Fi hotspot för bättre uppkoppling mot internet. Det här innebär att du inte behöver ansluta din telefon utan genom att sätta in ett personligt SIM-kort i Volvo On Call-modemet så kopplar bilen upp sig per automatik till internet.

Webbradio, streaming av musik via Bluetooth och andra underhållningstjänster är möjliga. Flera av infotainment- och navigationsfunktionerna går att navigera via röststyrning.

Manövrera Sensus Connect

Sensus Connect sammanför och presenterar många funktioner i flera av bilens system på de olika displayer. Centerdisplayen är en pekskärm som reagerar vid beröring, du kan hantera skärmen med eller utan handskar på. Via centerdisplayen kan du skräddarsy var och hur informationen ska visas. I centerdisplayen finns funktionsvyn med touch-knappar för bilens olika system och funktioner. Här kan du aktivera eller deaktivera funktioner samt se notiser rörande funktionaliteten för olika funktioner. För mer information om hur du navigerar i centerdisplayen se, Navigera i centerdisplayen.

Tillgängliga funktioner

Sensus Connect innehåller bland annat nedan listade tjänster (en del av tjänsterna kräver att du har ett abonnemang).

Tjänster

Sensus Connect ger dig tillgång till en rad appar som hjälper dig att hålla kontakt med din bil och verkstad. Sensus Connect erbjuder även appar för att uppdatera appar och mjukvara i din bil. Nedan listas de tjänster Sensus Connect erbjuder för att underlätta ditt bilägande.

Bilappar

Sensus Connect ger dig tillgång till appar för underhållning, navigering och service i bilen. Medan du kör din bil kan du lyssna på musik, radio eller ljudböcker. För mer information om vilka appar som finns tillgängliga för din bil, se Bilappar.

Tillgängligt utbud av appar kan variera beroende på marknad och om tjänsterna stöds av Volvos tredjepartsleverantörer. Det kan hända att en eller flera appar inte är tillgängliga på den marknad där bilen är såld eller används.

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

System

Sensus Connect

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

System

Sensus Connect

Under kategorier

Connectivity Bilsystem

Relaterad information

Anslut till internet via bilmodem (P-SIM) Anslut till internet via mobiltelefon (Wi-Fi) Volvo On Call Uppdateringar från bilen