Smartphone Integration

Med hjälp av Smartphone Integration har du möjlighet att ansluta din Android eller Apple-telefon till din Volvo.

Använd din bil tillsammans med din smartphone

Smartphone Integration gör det möjligt att enkelt ansluta och använda din telefon i bilen. Exempelvis kan du lyssna på musik, få information om vilken väg du ska ta, och använda telefonens appar och funktioner via bilens centerdisplay.

Apple ® CarPlay ®

Få mer information om CarPlayApple, CarPlay, iPhone, Siri, iOS och iPhone är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. här: Apple® CarPlay®.

Android Auto

Få mer information om Android Auto här: Android Auto.

För att Android Auto ska vara möjlig att använda krävs det att bilen är utrustad med två USB-ingångar (USB-hub)Tillval.. Om bilen endast har en USB-ingång är det inte möjligt att använda Android Auto.

Det är inte möjligt att installera Android Auto på XC90 eller XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 då de saknar USB-hub. Det går inte att efterinstallera USB-hub på dessa modeller.

För att använda Android Auto krävs det att du installerar appen Android Auto på din mobiltelefon. För information om vilka marknader appen är tillgänglig på, se Android Autos hemsida.

Android Auto körs i bakgrunden om en annan app startas i samma delvy. Om du vill visa Android Auto i delvyn igen - tryck på ikonen Android Auto i appvyn.

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Under kategorier

Connectivity

Relaterad information

Apple® CarPlay® Använda Apple® CarPlay® Tips vid användning av Apple® CarPlay® Android Auto Använda Android Auto Tips vid användning av Android Auto