Anslut din telefon

16 Resultat

Hantera Bluetooth®-handsfreesamtal

En Bluetooth®-kompatibel mobiltelefon kan anslutas och användas som en handsfreetelefon i din bil. För att aktivera Bluetooth®-handsfree och hantera samtal, se instruktioner nedan.

Telefoner och Bluetooth-kompatibilitet

Bluetooth är en trådlös teknik som möjliggör anslutning mellan flera mediaenheter. För att ansluta en telefon till Volvos Bluetooth-system behöver telefonen vara kompatibel med bilen. Volvo utvärderar kontinuerligt Bluetooth-telefoner för att utreda om de är kompatibla.

Växla till en annan Bluetooth®-enhet

Om mer än en enhet har kopplats till din Volvo kan du enkelt ändra vilken enhet den ska vara ansluten till, genom att följa anvisningarna nedan.

Textmeddelanden

Om din bil är utrustad med Sensus Connect är det möjligt att få textmeddelanden från din mobiltelefon upplästa i din Volvo. Den här artikeln beskriver hur du gör detta.

Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo

Uppdaterad 1/21/2020

Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo

När du ansluter en Bluetooth®-enhet kan du antingen göra detta från enheten eller från din Volvo. Denna artikel beskriver hur du skapar en anslutning från en Bluetooth®-enhet (t.ex. mobiltelefon eller surfplatta) till din Volvo.

Instruktioner

För att skapa en Bluetooth®-anslutning, se instruktionsvideo eller följer instruktionerna nedan.

Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo

Det finns två olika versioner av infotainment-systemet. För att se vilken version som finns i din bil, kontrollera att du har anslutningsknappen . Om den finns går du till avsnittet Sensus Connect, annars går du till avsnittet Sensus.

Sensus Connect

På mittkonsolen: Tryck på TEL eller MEDIA.

På mittkonsolen: Tryck på OK/MENU och välj Försätt bilen i synligt läge.

I din telefon/mediaenhet: Gå till Bluetooth®-inställningar och sök efter enheter.

I din telefon/mediaenhet: Välj din bils namn.

Se till att den kod som visas i din telefon/mediaenhet är samma som den som visas på skärmen i bilen. I så fall godkänner du koden på båda ställena.

I din telefon: Acceptera eller avvisa val beträffande telefonboken och meddelanden (gäller endast vissa telefonmodeller).

Telefonen/mediaenheten är nu kopplad till din Volvo. Om denna metod inte lyckades, tryck på EXIT och följ instruktionerna i Parkoppla din Volvo med en Bluetooth®-enhet eller kontakta din Volvoåterförsäljare.

Sensus

På mittkonsolen: Vrid på OK/MENU och Telefoninställningar.

På mittkonsolen: Välj Synlig och tryck på OK/MENU.

På din telefon/mediaenhet: Välj My Volvo Car på telefonen/mediaenheten och följ anvisningarna för att slutföra proceduren.

Ange en kod som du väljer i den externa enheten.

Ange samma kod i bilen med hjälp av mittkonsolens knappsats och tryck på OK/MENU.

Telefonen/mediaenheten är nu kopplad till din Volvo. Om denna metod inte lyckades, tryck på EXIT och följ instruktionerna i Parkoppla din Volvo med en Bluetooth®-enhet eller kontakta din Volvoåterförsäljare.

P3/P4 - Support site - Center console - TEL/MEDIA
P3/P4 - Support site - Phone view

När din telefon/mediaenhet har anslutits och valts visas dess namn på Sensus Infotainment-skärmen och enheten kan kontrolleras från bilen.

OBS

Denna procedur behöver bara utföras en gång. Din Volvo kommer sedan att försöka ansluta automatiskt till din enhet när den är inom systemets räckvidd, så länge Bluetooth® är aktiverat i enheten.

OBS

Om din mobiltelefons operativsystem uppdateras kan det avbryta anslutningen mellan telefonen och bilen. Om detta händer raderar du telefonen från listan över anslutna telefoner (se Ta bort en Bluetooth-enhet från din Volvo) och upprepar anslutningsproceduren som beskrivs i denna artikel.

Interaktiv guide för Sensus Connect

Om du närmare vill utforska de möjligheter som Sensus Connect erbjuder, ta gärna en titt i vår interaktiva guide som du hittar här Sensus Connect Guide.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60 och XC60 fr.o.m. årsmodell 2014 t.o.m. 2018Utrustade med Sensus Connect..

V40, V70, XC70 och S80 fr.o.m. årsmodell 2015 t.o.m. 2019Utrustade med Sensus Connect..

Utbudet av modeller, system och tjänster kan variera beroende på marknad.

För bilmodeller fr.o.m. årsmodell 2020, se onlinemanualen för respektive modell.

Denna artikel gäller