Använda röststyrning

Röststyrning ger dig möjlighet att röstaktivera vissa funktioner i multimediasystemet, i radion, i en Bluetooth®-ansluten mobiltelefon eller i Volvos navigationssystem.

Röststyrning

Röstkommandon erbjuder en bekvämare upplevelse och kan hjälpa dig som förare att koncentrera dig på körningen och fokusera din uppmärksamhet på väg och trafiksituation. Du kan även använda röststyrning för att interagera med Volvos navigationssystemGäller bilar utrustade med Sensus Navigation..

Röststyrning finns tillgängligt via följande språk: engelska (UK), engelska (US), franska, fransk-kanadensiska, italienska, japanska, kinesiska (mandarin), ryska, spanska, spanska (US latin), nederländska, svenska och tyska.

Föraren är alltid ytterst ansvarig för att fordonet framförs på ett säkert sätt och att alla tillämpliga trafikregler efterföljs.

Anslutning av mobiltelefon

Innan röstkommandon till mobiltelefonen kan användas måste en mobiltelefon vara registrerad och ansluten via Bluetooth® handsfree. Om ett telefonkommando ges och ingen mobiltelefon är ansluten kan systemet informera dig om detta. För information om registrering och anslutning av mobiltelefon, se Parkoppla din Volvo med en Bluetooth®-enhet eller Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo.

Kom igång med röststyrning

Tryck på knappen på ratten för röststyrning för att aktivera systemet och starta en dialog med röstkommandon. Systemet visar då vanligt förekommande kommandon i mittkonsolens bildskärm.

P3/P4 - Support site - Voice control buttons on the wheel

Knappsats i ratt.

Tänk på följande saker då du använder röststyrningssystemet:

• Vid kommandon – tala efter tonen, med normal röst i vanligt tempo.
  • Tala inte när systemet svarar (systemet uppfattar inte kommandon under denna tid).
  • Bilens dörrar, fönster och taklucka

Tillval/tillbehör.

ska vara stängda.
  • Undvik bakgrundsljud i kupéutrymmet.

Vid osäkerhet om vilket kommando som ska användas kan föraren säga "Hjälp" – systemet svarar då med några olika kommandon som kan användas i aktuell situation.

Röststyrning kan avbrytas genom att:

• säga "Avbryt"
  • trycka på EXIT eller annan huvudkällknapp (ex. MEDIA).

Funktioner i multimediasystemet

För exempel på funktioner i multimediasystemet som är tillgängliga via röststyrning, se instruktionsvideo nedan.

Använda röststyrning

Interaktiv guide för Sensus Connect

Om du närmare vill utforska de möjligheter som Sensus Connect erbjuder, ta gärna en titt i vår interaktiva guide som du hittar här Sensus Connect Guide.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Under kategorier

Connectivity Bilsystem Röststyrning

Relaterad information

Parkoppla din Volvo med en Bluetooth®-enhet Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo Hantera Bluetooth®-handsfreesamtal Överför telefonbok till din Volvo