Tjänsten Boka service och reparation

Genom tjänsten "Boka service och reparation" är det möjligt att hantera service-, reparations- och bokningsinformation direkt från din internetanslutna bil. Den här artikeln beskriver tjänsten samt vad du behöver göra innan du kan börja boka service och reparation från din bil.

Boka service och reparation

Gäller vissa marknader.

Genom denna tjänst tillhandahålls ett bekvämt sätt att boka service och verkstadsbesök direkt i bilen. Bilinformation skickas till din återförsäljare som kan förbereda verkstadsbesöket. Återförsäljaren återkommer med ett digitalt bokningsförslag.

Förberedelser

För att använda tjänsten, genomför nedan förberedande steg.

Volvo ID och Min Volvo-konto

Registrera ett Volvo ID. För mer information om hur man skapar ett Volvo ID, se Skapa och registrera ett Volvo ID .

Logga in på webbportalen Min Volvo, gå till din profil och utför följande:

• Kontrollera att bilen är kopplad till din profil.
  • Kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer, framförallt din kontaktadress.

Välj Volvoåterförsäljare och den personliga servicetekniker du önskar kontakt med för service och reparation.

Observera att det tar upp till 6 timmar från det att du registrerat Volvo ID och din Volvoåterförsäljare, till att informationen kan uppdateras i din bil.

Förutsättning för bokning från bil

• För att skicka och ta emot bokningsinformation till och från bilen måste bilen vara ansluten till internet. För information hur man ansluter bilen till internet, se Anslut till internet via mobiltelefon (Bluetooth), Anslut till internet via personligt SIM-kort (Volvo On Call) eller Anslut till internet via mobiltelefon (Wi-Fi).
  • Eftersom bokningsinformation skickas över ditt privata telefon- eller P-SIM-kortsabonnemang (bilmodem) kommer du att få en fråga om du vill skicka information. Frågan ställs en gång och gäller sedan för den valda uppkopplingen för en begränsad tid.
  • För att tjänsten ska fungera och systemet ska kommunicera via bilens bildskärm måste notiser/pop-up-meddelanden vara godkända. Notiser/pop-up-meddelanden är som standard aktiva men om du aktivt gått in och stängt av dem behöver du återaktivera dem för att tjänsten ska fungera. För att återaktivera funktionen, tryck på MY CAR i mittkonsolen och sedan på OK/MENU. Välj därefter i Sensus Connect menyn Service och reparationTillåt notiser.

För att komma igång med tjänsten och börja boka service och reparation, se Använda tjänsten Boka service och reparation.

De tillgängliga tjänsterna kan variera över tid och beror på utrustningsnivå och marknad.

Inte alla marknader har tillgång till Min Volvo webbsida eller Volvo On Call, för mer information kontakta din Volvoåterförsäljare eller kundsupport.

Interaktiv guide för Sensus Connect

Om du vill utforska de möjligheter som Sensus Connect erbjuder, ta gärna en titt i vår interaktiva guide som du hittar här Sensus Connect Guide.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Under kategorier

Bilsystem Underhåll & Service

Relaterad information

Parkoppla din Volvo med en Bluetooth®-enhet Parkoppla en Bluetooth®-enhet med din Volvo Skapa och registrera ett Volvo ID Anslut till internet via mobiltelefon (Wi-Fi) Anslut till internet via personligt SIM-kort (Volvo On Call) Anslut till internet via mobiltelefon (Bluetooth)