Kom igång med Volvo On Call

Volvo On Call är ett inbyggt assistanssystem med en app som ger dig möjlighet att kontrollera din Volvo på distans. Den här artikeln beskriver hur du kommer igång med Volvo On Call och med Volvo On Call-appen.

Innan du hämtar din Volvo On Call-bil

Volvo On Call är ett fabrikstillval då du köper en ny Volvo. Innan du hämtar din nya Volvo med Volvo On Call hos din återförsäljare är det bra om du har laddat ned Volvo On Call-appenGäller för årsmodell 2012 eller senare. och testat den i demoläget. Demoversionen låter dig utforska de flesta funktionerna och ger kunskap om hur appen används. Du hämtar appen gratis från Apple AppStore, Google Play eller Windows Phone Store.

Tillgängliga appfunktioner

De appfunktioner som finns tillgängliga kan variera beroende på vilken Volvomodell du har och vilken mobil enhet du använder. För mer information, se Tillgängliga Volvo On Call-appfunktioner per Volvomodell och Volvo On Call – Kompatibla enheter.

Aktivera Volvo On Call

Innan du hämtar din nya Volvo aktiverar återförsäljaren Volvo On Call. Samtidigt skapas och skickas en automatiskt genererad PIN-kod för Volvo On Call till dig. PIN-koden används av säkerhetsskäl för att identifiera dig som ägare av din Volvo (eller annan godkänd person, såsom en familjemedlem) och kan fungera som en bilnyckel. För mer information om PIN-koden, se Volvo On Call PIN-kod.

Skapa Volvo ID och anslut Volvo On Call-appen till din Volvo

För att använda Volvo On Call behöver du ett Volvo ID. Har du inte redan ett behöver du skapa ett, se Skapa och registrera ett Volvo ID . Efter att du har skapat ett Volvo ID behöver du ansluta Volvo On Call-appen till din bil, se Anslut Volvo On Call-appen till din Volvo.

Vid köp av begagnad Volvo med Volvo On Call

Om du köpt en begagnad Volvo med Volvo On Call är det viktigt att radera data från den tidigare ägaren och lägga till dina egna uppgifter för att tjänsten skall fungera. Besök en auktoriserad Volvoåterförsäljare för att få hjälp med detta. För mer information, se Volvo On Call – ägarbyte.

För att kunna använda Volvo On Call-appen krävs följande:

• Din Volvo är av årsmodell 2012 eller senare och är utrustad med Volvo On Call.
  • Du har ett giltigt Volvo On Call-abonnemang.
  • Din Volvo har ett giltigt Volvo On Call-abonnemang. Om du är osäker på om du eller din Volvo har ett giltigt Volvo On Call-abonnemang, besök närmsta auktoriserade Volvoåterförsäljare.

Bilmodell/årsmodell

Bilar av årsmodell 2012 och senare utrustade med Volvo On Call

System

Volvo On Call

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

Bilar av årsmodell 2012 och senare utrustade med Volvo On Call

System

Volvo On Call

Under kategorier

Bilsystem Konton & Login Volvo On Call

Relaterad information

Hantera Volvo On Call-abonnemang Volvo On Call Volvo On Call-app