Uppdatera Gracenote®

Volvo arbetar ständigt med att hålla din bil uppdaterad. Det är därför bra att uppdatera Gracenote® med jämna mellanrum. Uppdateringen sker i två steg med hjälp av ett tomt USB-minne.

Ladda ner filer och uppdatera Gracenote®

Det är en god idé att uppdatera Gracenote® med jämna intervall. Nedan beskrivs hur du går till väga för att ladda ner uppdateringsfiler och uppdatera Gracenote® i din Volvo.

Förberedelser

Filerna ska laddas ner till ett tomt USB-minne på minst 8 GB. Minnet ska ha någon av följande formateringar: FAT32, NTFS eller exFAT.

Nedladdningsprogram

Nedladdningen av Gracenote®-filer sker med hjälp av ett program som installeras på din dator i samband med hämtning av uppdateringsfiler.

Uppdatera Gracenote®-filer

För att ladda ner uppdateringsfiler för Gracenote®, gå in på volvocars.com/intl/support och välj aktuell region samt marknad. Klicka på Nedladdningar i toppmenyn. Under rubriken Gracenote® klicka på Uppdatera Gracenote® och välj sedan aktuellt system för din bil. Följ därefter instruktionerna nedan:

Instruktioner

Beroende på vilket system du har, välj nedladdningslänk för antingen Windows eller Mac.

Välj "Kör" för att installera nedladdningsprogrammet.

Klicka på "Ny nedladdning" för att ladda ner filen till ett USB-minne.

Du kan verifiera att nedladdningen/kopieringen till USB-minnet har gått korrekt till innan du installerar filen i bilen genom att upprepa steg 1-2 och sedan trycka på "Kontrollera nedladdning" i nedladdningsprogrammet.

Ta med USB-minnet med den nedladdade filen till din bil och slå på infotainment-systemet.

Sätt i USB-minnet i USB-uttaget. Om det finns två USB-ingångar får inte den andra användas samtidigt.

17w38 - P5 - Support site - USB contact

Uttagets placering kan variera mellan olika bilmodeller.

Systemet upptäcker automatiskt att en uppdatering finns tillgänglig och på bildskärmen visas att uppdatering pågår.

När installationen är klar visas en notifiering som meddelar att uppdateringen har installerats. Det går bra att ta ur USB-minnet.

Om det uppstår problem med uppdateringen, kontakta din kundsupport eller Volvoåterförsäljare.

Tips vid uppdatering

• En uppdatering tar cirka 15 minuter att genomföra och infotainment-systemet behöver vara igång. Använd batteriladdare eller håll bilens motor igång under uppdateringen, exempelvis under färd.
  • Gracenote ® uppdateras kontinuerligt. Håll utkik efter nya uppdateringar.

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

S60 och S60 Twin Engine av årsmodell 2020 och senare

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

S60 och S60 Twin Engine av årsmodell 2020 och senare

Under kategorier

Bilappar

Relaterad information

Gracenote®