Dataöverföring mellan bil och verkstad via Wi-Fi

Volvos verkstäder använder sig av ett specifikt Wi-Fi-nätverk för säker dataöverföring som din bil kan kopplas upp mot i samband med ett besök. Genom överföring av bl.a. diagnosinformation och mjukvara via nätverket kan besöken göras enklare och bli mer effektiva.

Dataöverföring mellan bil och verkstad via Wi-Fi

Vid ett verkstadsbesök kan en tekniker vilja koppla upp din bil mot verkstadens nätverk via Wi-Fi för att genomföra felsökning och ladda in mjukvara.

Manuell uppkoppling mot verkstad

Uppkoppling till nätverket sköts vanligtvis av en servicetekniker. Teknikern kan ansluta bilen till verkstadens nätverk genom tre tryck på fjärrnyckelns låsknapp. Det är därför viktigt att ta med en fjärrnyckel med knappar när du besöker en verkstad.

Ta med fjärrnyckel med knappar vid verkstadsbesök.

Att koppla upp mot Wi-Fi-nätverk på detta sätt är enbart möjligt vid anslutning till specifikt verkstadsnätverk. Andra Wi-Fi-nätverk kan inte nås på detta vis.

När bilen är ansluten till Wi-Fi-nätverk syns symbolen i centerdisplayen.

Bilen får inte köras när den är uppkopplad mot verkstadens nätverk och system.

Standardfunktion från Maj 2017

Från och med vecka 17, 2017, tillverkas berörda modeller med funktionen förinstallerad. För bilar av berörda modeller tillverkade innan detta datum finns det möjlighet att uppdatera bilens mjukvara hos en auktoriserad verkstad för att få tillgång till funktionen. För mer information om vilka bilmodeller som är berörda, se avsnitt "Den här artikeln är relevant för".

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Under kategorier

Underhåll & Service