Anslut till internet via personligt SIM-kort (Volvo On Call)

Anslut till internet via personligt SIM-kort (Volvo On Call)

För att kunna ansluta till internet via ett personligt SIM-kort ska din Volvo vara utrustad med Sensus Connect och Volvo On Call. Då du har upprättat en internetanslutning är det rekommenderat att slå av PIN-kodlåset för att automatiskt kunna ansluta till internet.

Upprätta internetanslutning via SIM-kort

För att upprätta en internetanslutning i din Volvo via ett personligt SIM-kort, se instruktionsvideo eller följ instruktionerna nedan.

Installera personligt SIM-kort

Instruktioner

Sätt in ditt personliga SIM-kort i SIM-kortläsaren som är placerad i handskfacket. SIM-kortet måste ha ett aktivt dataabonnemang.

Modellen på SIM-kortet måste vara mini-SIM för att passa i bilens kortläsare.

SIM-kortet som används bör vara ett kort som endast är avsett för data-trafik eller ett kort vars nummer inte delas med något annat SIM-kort.

På mittkonsolen: Tryck på MY CAR och sedan OK/MENU.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och sedan Internetinställningar.

I Sensus Connect menyn: Välj Anslut via och sedan Bilmodem.

I Sensus Connect menyn: Tryck på OK/MENU och ange PIN-koden för ditt SIM-kort.

Du kan nu börja använda webbläsaren och appar.

P3/P4 - Support site - Internet settings menu - Select connection technology

Slå av PIN-kodlåset för SIM-kortet

Volvo rekommenderar att du stänger av PIN-kodlåset för SIM-kortet för att undvika PIN-kodproceduren varje gång Sensus Connect startar; sökning efter internetanslutningen sker då automatiskt.

Instruktioner

På mittkonsolen: Tryck på MY CAR och sedan OK/MENU.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och sedan Internetinställningar.

I Sensus Connect menyn: Välj Bilmodem och avmarkera Lås SIM-kort.

I Sensus Connect menyn: Ange din PIN-kod igen.

PIN-kodlåset är nu avstängt.

Glömt PIN-kod och/eller PUK-kod

Om du inte kan den aktuella PIN-koden och/eller PUK-koden, kontakta din mobiloperatör. De kan upplysa om PIN- och/eller PUK-koden.

Vid användning av internet överförs data (datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.

Aktivering av dataroaming kan orsaka ytterligare avgifter.

Kontakta din nätverksoperatör om kostnad för datatrafik.

Interaktiv guide för Sensus Connect

Om du närmare vill utforska de möjligheter som Sensus Connect erbjuder, ta gärna en titt i vår interaktiva guide som du hittar här Sensus Connect Guide.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Volvo On Call

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Connect

Bilmodeller av årsmodell 2015 och senare utrustade med Sensus Connect

System

Sensus Connect

Volvo On Call

Under kategorier

Connectivity Bilsystem

Relaterad information

Anslut till internet via mobiltelefon (Bluetooth) Anslut till internet via mobiltelefon (Wi-Fi)