Rutor och backspeglar – eluppvärmning

Eluppvärmningen används för att få bort is och imma från vindrutan, bakrutan och de yttre backspeglarna.

Eluppvärmd vindruta*, bakruta och yttre backspeglar

P3-1320 Button windows and outer mirrors defroster
  1. Ikon röd cirkel 1Eluppvärmning vindruta
  2. Ikon röd cirkel 2Eluppvärmning bakruta och yttre backspeglar

Funktionen används för att få bort is och imma från vindruta, bakruta och yttre backspeglar.

Ett tryck på respektive knapp startar uppvärmningen. Lampan i knappen visar att funktionen är aktiv. Stäng av uppvärmningen så snart isen/imman är borta för att inte belasta batteriet onödigt mycket. Funktionen stängs dock av automatiskt efter en viss tid.

Se även Avfuktning och avfrostning av vindruta.

De yttre backspeglarna och bakrutan avimmas/avisas automatiskt om bilen startas i yttertemperatur lägre än +7 °C. Autoavfrostning kan väljas i menysystemet MY CAR, se MY CAR.