Volvo On Call

Radera användardata från din Volvo

Uppdaterad 9/29/2020

Radera användardata från din Volvo

Om du ska sälja en Volvo som är utrustad med Sensus Connect, bör du radera all personlig data från bilen och återställa bilen till dess ursprungliga fabriksinställning.

Återställa din uppkopplade bil

För att göra en fabriksåterställning och radera användardata, se instruktionsvideo eller följ instruktionerna nedan.

Radera användardata

Instruktioner

På mittkonsolen: Tryck på MY CAR och sedan OK/MENU.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och tryck OK/MENU.

På mittkonsolen: Välj Återställ till fabriksinställningar.

Användardata nollställs och personliga inställningar i menyer får ursprunglig fabriksinställning. Tidigare kopplade bluetooth-enheter tas bort.

Du kan även uppsöka din Volvoåterförsäljare för att be dem återställa bilen åt dig.

Om din Volvo är utrustad med Volvo On CallGäller endast Volvo On Call-marknader., ska du avsluta Volvo On Call-tjänsten. Det här görs genom att du kontaktar din Volvoåterförsäljare, se Volvo On Call – ägarbyte.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60 och XC60 fr.o.m. årsmodell 2014 t.o.m. 2018 Utrustade med Sensus Connect.

V40, V70, XC70 och S80 fr.o.m. årsmodell 2015 t.o.m. 2019 Utrustade med Sensus Connect.

Utbudet av modeller, system och tjänster kan variera beroende på marknad.

För bilmodeller fr.o.m. årsmodell 2020, se onlinemanualen för respektive modell.


Denna artikel gäller

Bilmodell/årsmodell

S60, V60 och XC60 fr.o.m. årsmodell 2014 t.o.m. 2018 Utrustade med Sensus Connect.

V40, V70, XC70 och S80 fr.o.m. årsmodell 2015 t.o.m. 2019 Utrustade med Sensus Connect.

Utbudet av modeller, system och tjänster kan variera beroende på marknad.

För bilmodeller fr.o.m. årsmodell 2020, se onlinemanualen för respektive modell.


Var detta till någon hjälp?