Makale versiyonu 2023.352.0

Volvo Araç Gizlilik Bildirimi

Yürürlük başlangıç tarihi:

Yayımlanma tarihi:

Bu gizlilik bildirimi, Volvo Cars'ın (aşağıda tanımlandığı gibi) araçlar ve Volvo Cars tarafından sağlanan bağlı hizmetler ile ilgili verileri nasıl işlediğini açıklamaktadır.

Araç özelliklerinin ve işlevlerinin açıklaması için lütfen ilgili modelin kullanıcı kılavuzunu kontrol edin. Bu bildirim ile Kullanıcı Kılavuzu arasında, kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili herhangi bir farklılık olması durumunda bu bildirim geçerli olacaktır.

Verilerin işlenmesi, aracın sahip olduğu özelliklere ve işlevlere ve etkinleştirmeyi seçtiğiniz hizmetlere bağlı olduğundan, bu belge olası işleme faaliyetinin mümkün en geniş kapsamını sunmaktadır. Daha eski bir aracınız olduğunda veya yeni modelde belirli bir özellik veya fonksiyon yer almadığında, bu özellik ile bağlantılı veri işleme faaliyetinin gerçekleşmeyeceği açıktır.

Bu gizlilik bildirimi aşağıdaki durumlarda geçerli değildir:

  • Özel araçlar (örn. polis araçları)
  • Kişisel verilerin araçtan dışarı çıkmadan işlenmesi (yerel işleme)
  • Kişisel verilerin, bir satıcımız ile karşılıklı iletişime geçtiğinizde işlenmesi (örneğin, aracınızı satın alırken)
  • Üçüncü taraflarca sağlanan yazılım, uygulama ve hizmetleri kullanımınız. (Daha fazla bilgi için lütfen her bir hizmet sağlayıcının kendi hüküm ve koşullarının yanı sıra gizlilik politikalarını/bildirimlerini inceleyin)
  • Otomobilinizde, Volvo Cars'dan bağımsız bir mobil ağ operatörü tarafından sağlanan internet/bağlantı servisinin kullanılması.

Volvo Cars'ın, tam bir resim için bu bilgilerle birlikte okunması gereken başka gizlilik bildirimlerine sahip olduğunu lütfen not edin. Bunları sizin için aşağıda listeledik. Bağlantıları doğrudan takip ederek kolayca erişebilirsiniz.

Aşağıdaki bilgileri görüntüleyebilirsiniz:

1. Hakkımızda

Aşağıda belirtilen kişisel verilerin işlenmesinden sorumlu kuruluş, şirket kayıt numarası 556074-3089 ile kayıtlı ofisi Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31 Gothenburg, İsveç adresinde bulunan Volvo Car Corporation'dır ve bu belgede bundan böyle "Volvo Cars", "biz" veya "bizi/bize" şeklinde anılacaktır. Kişisel verileri bizimle birlikte, ortak kontrolörler olarak adlandırılan başka kuruluşlar da işliyorsa, bu durum belirtilecektir.

2. Kullandığımız kişisel veri türleri ve işleme nedenlerimiz

2.1 Infotainment (bilgi-eğlence) amacıyla kullanılan veriler

2.1.1 Sürüş Günlüğü (Driving Journal)

Driving Journal (Sürüş Günlüğü), tüm yolculuklarınızı otomatik olarak kaydeder. Bu, örneğin kilometre masraflarınızı yönetmek istiyorsanız, yararlı olabilir. Driving Journal sizin tarafınızdan etkinleştirilmelidir, aksi takdirde veriler toplanmaz.

Driving Journal'ı etkinleştirirseniz, adınız ve soyadınız, telefon numaranız ve e-posta adresiniz, aracınızın VIN'ı ve konumu gibi tanımlayıcı bilgilerinizin yanı sıra rotalarınız, zamanınız, mesafeniz, yakıt ve/veya elektrik tüketiminiz ve kilometreniz gibi yolculuk ile ilgili diğer bilgileri de toplayacağız. Aracınızın modeline bağlı olarak, yalnızca başlangıç ve bitiş konumu veya tüm rota toplanır.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sizin onayınızdır.

Driving Journal'ın verileri, otomobil modeline bağlı olarak 400 güne kadar saklanır.

Driving Journal'ı istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz; bu durumda verilerin toplanması durdurulacaktır. Ancak bu, daha önce toplanmış bilgilerin silinmesi işlemini başlatmaz. Verilerinizin silinmesini istiyorsanız, bunu Volvo Cars uygulamanız aracılığıyla veya silme talebinde bulunarak yapabilirsiniz; bkz. aşağıda Bölüm 4.

2.1.2 Kablosuz yazılım güncelleştirmeleri

Aracın yazılımını muhafaza etmek ve gerekli yazılım güncelleştirmelerini doğrudan sağlamak için aşağıdaki verileri işliyoruz:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Aracın yazılım sürümü
  • Arıza teşhisi sorun kodları
  • Aracın üretim tarihi
  • Araç teknik özellikleri
  • Kurulum durumu ve raporlar

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sizin onayınızdır.

Kablosuz yazılım güncelleştirmelerini reddetmeniz durumunda, güncellenen hizmetlerimizi kullanamayacak veya bu hizmetlerden tam kapsamlı yararlanamayacaksınız. Güncelleştirmeleri gerçekleştirmemek, tıpkı diğer tüm akıllı cihazlarda olduğu gibi, siber güvenlik olayı tehlikesini de artırabilir. Güncelleştirmelerin bir servisimizde yüklenmesini de tercih edebileceğinizi not edin.

Yapılan yazılım güncelleştirmelerinin kaydını, aracın tüm hizmet ömrü boyunca muhafaza edeceğiz.

2.1.3 Connected Safety (Bağlı Güvenlik)

Araçlarımız, aracı sürerken sizi mevcut trafik tehlikeleri hakkında bilgilendiren ve tarafımızca sunulan bir hizmet olan Connected Safety ile donatılmıştır. Bu bilgiler, diğer araçlardan veya uygun olan yerlerde kamu kaynaklarından gönderilen bilgilere dayanmaktadır. Bu bilgiler, değişen yol koşulları veya olası yol tehlikeleri hakkında uygun uyarılar gösterilerek sizi erkenden ikaz etmek için kullanılır ve sürüş tarzınızı buna göre uyarlamanıza olanak tanır. Eğer aracınız, lastikleriniz ile yol arasındaki sürtünmenin azalması gibi potansiyel bir yol tehlikesi tespit ederse veya tehlike uyarı ışıkları etkinleştirilirse, bu bilgi Volvo Cars'a gönderilir. Bilgiler, aracınızın konumuna yaklaşan araçlara gönderilmeden önce toplanır ve anonimleştirilir.

Connected Safety'yi desteklemek için topladığımız ve işlediğimiz veriler:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Kaygan yol uyarısı aktivasyonu, Tehlike ışığı aktivasyonu vb. gibi olaylar.
  • Her uyarının zaman damgası
  • Konum

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır. Servisi dilediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz.

Buna ek olarak, yukarıda belirtilen veriler anonim olarak işlenir ve karayolu trafiğinden kaynaklanan tehlikeleri önlemek ve azaltmak, aynı zamanda yol güvenliğini artırmak, bakım maliyetlerini azaltmak ve sürdürülebilir bir trafik ortamına katkıda bulunmak için trafik kurumlarına ve şirketlerine iletilir. Volvo Cars ve Polestar Performance AB (genel merkezi Gothenburg, Assar Gabrielssons Väg 9, SE-405 31, İsveç'te bulunan bir İsveç şirketi, bundan böyle "Polestar" olarak anılacaktır), bu amaçlara yönelik ortak denetleyicilerdir. GDPR kapsamındaki ortak denetçiler olarak Volvo Cars ve Polestar, işleme faaliyetinden ortaklaşa sorumludur. Volvo Cars ve Polestar, müşterilerine bilgi sağlama görevinden Volvo Cars'ın sorumlu olması ve GDPR'nin sağlayabildiği ilgili hakların, Volvo müşterileri tarafından Volvo Cars ile ilgili olarak uygulanması üzerinde uzlaşmaya varmıştır.

Bilgileri 1 hafta süreyle saklayacağız.

2.1.4 Dijital Anahtar

Dijital anahtar, geleneksel araba anahtarının yerini tamamen alabilir ve akıllı telefonunuz veya akıllı saatiniz ile aracınızı rahatça kilitlemenizi, kilidini açmanızı veya çalıştırmanızı sağlar. Buna ek olarak, anahtarınızı çeşitli dijital kanallar aracılığıyla başka kullanıcılar ile paylaşmanız da mümkündür.

Dijital anahtar, anahtarların paylaşılması veya iptal edilmesi için yalnızca başlangıçtaki kurulum sırasında bir defa ağ bağlantısı gerektirir. Anahtar, kurulduktan sonra Bluetooth, Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication - NFC) ve Ultra Geniş Bant Teknolojisi (Ultra-Wideband Technology - UWB) üzerinden çalışacaktır. Kurulum sırasında, anahtarınız akıllı cihazınızdaki cüzdan uygulamanıza eklenecektir. Cüzdan uygulamanızdan, anahtarınızı mesajlaşma uygulamaları, posta veya Airdrop® aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca paylaştığınız anahtarları, cüzdan uygulamasından veya araç infotainment sisteminden kolayca iptal edebilirsiniz.

Dijital anahtar kullanılırken aşağıdaki veriler işlenir:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Araç detayları
  • Araç durumu
  • Volvo ID
  • Kullanılacak kolay ad

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır.

Verilerinizi geçerli bir sözleşmeniz olduğu sürece saklayacağız.

2.1.5 Gerçek Zamanlı Trafik Bilgileri

Gerçek Zamanlı Trafik Bilgileri servisi, 3. taraf bir servis sağlayıcıdan yol trafik bilgilerini alır.

Otomobilden gelen aşağıdaki verileri işliyoruz:

  • Aracın konumu ve hızı – bunlar, yoğunluğu hesaplamak ve yoğunluk riskinin bulunduğu yerleri size ve diğer sürücülere bildirmek için 3. taraf servis sağlayıcı ile paylaşılır; 3. taraf servis sağlayıcı, bu veri noktalarını isimsiz şekilde görüntüleyecektir.
  • Araç Şasi Numarası (VIN) – Volvo Cars bu bilgileri, aracınızın bu servise bir aboneliğinin olduğunu doğrulamak için kullanmaktadır.

Aracınızı sürerken trafik işaretlerini gerçek zamanlı olarak tanımlayabilen sensörler ile donatılmış araç modelleri, bunu yalnızca yerel işleme (araçta) yoluyla gerçekleştirir.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır. Servisi dilediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz.

Volvo Cars, verileri abonelik aktif olduğu süre boyunca saklayacaktır. Abonelik devre dışı kaldığında, yürürlükteki yerel yasalar daha uzun bir süreyi gerektirmediği takdirde, VIN, hız ve konum verileri en fazla 90 gün muhafaza edilecektir.

2.1.6 Akıllı Hız Yardımı (Intelligent Speed Assist - ISA)

Akıllı Hız Yardımı (Intelligent Speed Assist - ISA), otomobilin hız sınırına uymasına yardımcı olmak için yol işareti verilerini kullanan zorunlu bir işlevdir. ISA, mevcut yoldaki hız sınırını öğrenmek amacıyla yol işareti verilerini almak için, otomobilin navigasyon sistemini kullanır. Navigasyon sistemi de doğru verileri sağlamak için otomobilin konumuna ihtiyaç duyar.

Buna ek olarak, Volvo Cars'ın otomobili kullanımınızla ilgili toplu verileri yasal olarak rapor etmesi de gerekmektedir, örneğin:

  • gelişmiş araç sistemleri etkinleştirildiğinde veya devre dışı bırakıldığında ne kadar süre veya ne kadar mesafe katettiğiniz
  • tanınan hız sınırlarına uyarak veya bu sınırları aşarak ne kadar süre veya ne kadar mesafe katettiğiniz
  • gelişmiş araç sistemlerinin etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması arasında geçen süre

ISA'yı ve raporlamayı desteklemek için aşağıdaki veriler işlenir:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Araç hızı
  • Araç bilgileri (model, üretim yılı)
  • Araç, sensörleri ve sistemleri tarafından üretilen bilgiler (uyarılar, arızalar, teşhis, gelişmiş araç sistemlerinin durumu ve davranışı)
  • Aracın nasıl kullanıldığı ve işletildiği ile ilgili bilgiler (ayarlar, gelişmiş araç sistemlerinin kullanımı)
  • Konum

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Bilgiler bir araya getirilerek, ilgili makamlara gönderilinceye kadar saklanır.

2.1.7 Sesli Mesajlaşma

Sesli Mesajlaşma, bilgi-eğlence sisteminizin özelliklerini kontrol edebildiğiniz daha geniş bir sesli komut sisteminin bir parçasıdır ve sözlü talimatlar vererek, SMS mesajları oluşturmanıza ve göndermenize olanak sağlar. Sesli komutları kullanarak bir diyalog başlatmak için, öncelikle bu işlevi etkinleştirmeniz gerekir. Sesli kumanda, siz kasıtlı olarak durduruncaya veya sistemden gelen üç uyarıya herhangi bir yanıt vermeyinceye dek etkin kalacaktır.

Sesli Mesajlaşma işlevi kullanılırken aşağıdaki veriler işlenir:

  • Kaydedilmiş sesli veriler veya komutlar
  • Araç Şasi Numarası (VIN) - VIN, aracınızın bu servise bir aboneliğinin olduğunu doğrulamak için kullanılır
  • Telefon numarası
  • Metin iletisi - 3. taraf servis sağlayıcısı tarafından oluşturulan kısa mesaj, bulutta saklanır ve aracınıza geri gönderilerek kaydedilir. Kısa mesaj, SMS olarak gönderilebilir.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır.

Bilgileri, mesaj gönderilinceye kadar saklayacağız.

2.1.8 Hava Kalitesi Endeksi

Bu işlev, kirlilik ve polen seviyeleri gibi hava kalitesine ilişkin bilgileri gösterir.

Başlangıçta, otomobilin içindeki hava kalitesine ilişkin bilgiler gösterilir.

Otomobilin konumunu paylaşmayı seçerseniz, otomobilin dışındaki hava kalitesine ilişkin bilgiler de sunulacaktır.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır.

Veriler, otomobilde sunulduktan sonra silinecektir.

2.2 Güvenlik nedenleriyle kullanılan veriler

2.2.1 Aktif Güvenlik Veri Kaydedici (Active Safety Data Recorder - ASDR)

Aktif Güvenlik Veri Kaydedici'nin (Active Safety Data Recorder - ASDR) öncelikli amacı, trafik kazaları veya çarpışma benzeri durumlar ile ilgili verileri kayıt altına almaktır. Bu bilgiler, araştırma ve geliştirme (AR-GE) departmanımız tarafından, trafik kazalarının, yaralanmaların ve hasarın meydana geldiği durumları daha iyi anlamamıza yardımcı olması amacıyla işlemden geçirilecektir.

Bu servisi etkinleştirdiğinizde, Volvo Cars gelecekteki geliştirme amaçları ve güvenlik ile ilgili aktif şikayetler doğrultusunda, aşağıdaki verileri toplayacak ve işleyecektir:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Tetiklenen güvenlik olayının tipi ve oluşumları
  • Çarpışma benzeri durumların öncesi ve sonrasındaki 4 saniye boyunca ön kamera görüntüleri alınır
  • Aracın kaza anındaki konumu

Bu fonksiyon yalnızca önem arz eden bir çarpışma durumu meydana geldiğinde veri kaydeder. Normal sürüş koşullarında herhangi bir veri kaydı gerçekleştirmez.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak sizin onayınızdır ve bu verileri silmeden veya anonim hale getirmeden önce 10 yıl boyunca saklarız.

2.2.2 Olay Veri Kaydedici (Event Data Recorder - EDR)

Araç, çarpışma veya çarpışma-benzeri durumlar ile ilgili güvenlik bilgilerini -aracın "kara kutu"su olarak da bilinen- Olay Veri Kaydedici'de (Event Data Recorder - EDR) kayıt altına alır. Güvenlik bilgileri, aşağıdaki verileri içerir:

  • Aracınızdaki çeşitli sistemlerin çalışma şekilleri
  • Sürücü ve yolcu emniyet kemerlerinin takılı/gergin olup olmadığı
  • Sürücünün gaz ve/veya fren pedalına (gerçekleştiyse) ne kadar mesafeden bastığı
  • Aracın seyir hızı

Kaydedilen süre genellikle en fazla 30 saniyedir. Kayıt işlemi yalnızca önem arz eden bir çarpışma durumu meydana geldiğinde gerçekleştirilir. Normal sürüş koşullarında herhangi bir veri kaydı yapılmaz.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Bilgileri, yeni bir tetikleyici olay tarafından üzerine kayıt yapılıncaya dek saklayacağız.

2.2.3 Acil Durum Çağrıları (Emergency Call - eCall)

Acil Durum Çağrısı (Emergency Call - eCall), araç içindeki bir veya daha fazla sensörün etkinleştirilmesiyle tespit edilen ciddi bir kaza durumunda, bir acil durum çağrısını ve veri gönderimini otomatik olarak tetikler. Bu, otomobildeki tüm yolcuların bilinci kapalı olsa bile, otomobilin otomatik olarak bir eCall yapması ve aşağıda belirtilen verilerin çağrı merkezine otomatik olarak iletmesi anlamına gelir. eCall, SOS düğmesine en az 2 saniye basılı tutularak, manuel şekilde de tetiklenebilir.

Bir eCall yapıldığında, aşağıdaki veriler işlenecektir:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Aracın tahrik gücü veya motorun teknik özellikleri
  • Aracın modeline ilişkin teknik özellikler
  • Olayın zamanı
  • Olayın konumu
  • Aracın seyir yönü
  • Araç durumu

Varsayılan olarak ve mevcut olduğunda, eCall bir üçüncü taraf servis sağlayıcısına yönlendirilir (bu, üçüncü taraf servisi eCall veya TPS eCall olarak adlandırılır); uygulama, tedarikçi bölgeye göre değişir ve hangi tedarikçilerin kullanıldığı konusunda bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Ayarlarınızı dilediğiniz zaman değiştirerek, çağrının genel acil durum hattına yönlendirilmesini tercih edebilirsiniz.

Veriler yalnızca eCall gerçekleştirildiğinde toplanır ve buna erişimi olan kuruluşlar yalnızca Volvo Cars ve servisi sağlayan üçüncü taraftır (veya tercih edildiyse, acil durum servisinin kendisidir). Bununla birlikte, bu kuruluşlar söz konusu verileri gerektiğinde uzman acil durum servislerine (örneğin, ambulans) iletebilirler.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Verileri 200 gün boyunca saklayacağız. İşleme faaliyeti, yukarıda belirtilen acil durumlar ile sınırlıdır.

2.2.4 Çağrı Merkezi Hizmetleri

Çağrı Merkezi Hizmetleri ile size, araç içinden "on call"/assist ("çağrı üzerine"/yardım) düğmesine basarak, uygulama içinden bir arama yaparak veya doğrudan çağrı merkezini arayarak, çağrı merkezimize bağlanma olanağı sağlıyoruz. Çağrı Merkezi Hizmetlerinin bir parçası olarak sunulan işlevler aşağıda açıklanmaktadır:

Yol Yardımı (Roadside Assistance - RSA)

RSA, aracınızda lastik patlaması veya araçta/motorda arıza gibi teknik bir arıza yaşadığınızda size destek olmayı içerir. Bazı durumlarda çağrı merkezindeki temsilci, sorunun nasıl giderileceği konusunda size çağrı sırasında rehberlik edebilir. Diğer durumlarda, onarım yol kenarında yapılabilir ("yerinde onarım" olarak adlandırılır) veya bunun mümkün olmadığı durumlarda, aracınızın onarılması için bir servise çekilmesi gerekecektir. Temsilci, çağrı sırasında hangi yanıtın uygun olduğunu değerlendirecektir. Yol kenarında kurtarma gerektiğinde (yerinde onarım veya çekme), yardım araçları, ilgili verileri işleyecek olan bir yol kenarı araç çekme ve onarım şirketi gibi üçüncü bir tarafça sağlanabilir.

Çalıntı Araç Takibi (Stolen Vehicle Tracking - SVT)

SVT, çalınması durumunda aracınızın yerini tespit etmenin bir yoludur. Bir aracın çalındığı şu şekilde bildirilebilir:

  • aracın kendisi tarafından. Bu durum, araç, alarmın tetiklendiğini algıladığında gerçekleşir ve bu da 'hırsızlık bildirimi' olarak bilinen bir bildirimin, araca bağlı Volvo Cars Uygulaması bulunan sürücüye ve çağrı merkezine gönderilmesine neden olur.
  • çağrı merkezini arayan aracın sahibi tarafından.
  • yerel emniyet güçleri (polis) tarafından. Yine doğrudan çağrı merkezine bir arama yapılır.

SVT sürecinin başlatılabilmesi için, resmi bir polis raporunun doldurulması ve rapor vaka numarasının çağrı merkezine iletilmesi gerekmektedir.

Uzaktan Araç İmmobilizasyonu/Mobilizasyonu (Remote Vehicle Immobilisation/Mobilisation - RVI/RVM)

RVI/RVM, araçtaki immobilizeri etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılabilir. İmmobilizer etkinleştirilmişse, araç, immobilizer devre dışı bırakılıncaya dek çalıştırılamayacaktır. Araç daha sonra uzaktan mobilize edilebilir. Bu hizmet, çağrı merkezi temsilcisi tarafından başlatılır.

Size yukarıda açıklanan hizmetleri sağlamak için, araçtaki "on call"/assist düğmesi veya Volvo Car App aracılığıyla çağrı merkeziyle iletişime geçtiğinizde, aşağıdaki verileri otomatik olarak toplayacağız:

  • Plaka
  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Araç teknik özellikleri
  • Araç durumu
  • Talebin yeri ve zamanı
  • Çağrı sırasındaki konum
  • Aracın seyir yönü

Talebin niteliğine ve kapsamına bağlı olarak, talep edilen yardımın sağlanması için gerekli ek bilgileri işlememiz gerekebilir, örneğin:

  • iletişim bilgileri (ev adresi, e-posta adresi, telefon numarası)
  • sigorta bilgileri (poliçe ve talep numarası)
  • işlem ile ilgili veriler
  • hasar nedeni ve onarımı gerçekleştiren servis hakkında bilgi

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır.

Verileri 200 gün süreyle saklayacağız.

2.2.5 İzinsiz Giriş Tespit Sistemi

İzinsiz Giriş Tespit Sisteminin (Intrusion Detection System - IDS) amacı, ana infotainment sistemi için tehdit olabilecek anormallikleri ve ihlalleri tespit etmektir. Bu, yazılım ve uygulamaların, kendilerine izin verilen faaliyetleri ihlal etmediklerinden emin olmak için nasıl davrandıklarını izlememiz anlamına gelir. IDS, sistemi gerçek zamanlı olarak izleyecek ve ihlalleri Volvo Cars'a bildirecektir.

Aşağıdaki verileri işleyeceğiz:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Zaman damgası (olayın gerçekleştiği tam saat)
  • Hangi kaynağın hangi hedefi başlattığına ilişkin bilgi
  • Teknik veriler (yazılım sürümleri, sistem ve çökme raporları, izinler ve sertifikalar)

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Bilgileri 90 gün süreyle saklayacağız. Bu sürenin sonunda, verileri silecek veya saklamaya gerek görürsek anonimleştireceğiz.

2.2.6 Güvenli akülerin sağlanması

Sürücülerimizi, ailelerini ve genel olarak halkı tehlikelerden ve gereksiz rahatsızlıklardan korumak için, hibrit veya tam elektrikli güç aktarma organlarına sahip araçlarımızın güvenli olmasını sağlamalıyız. Bunu güven altına almak için, potansiyel endişelerin erken tespitini sağlamak ve yeni potansiyel arıza türlerini belirlemek amacıyla, aküler ile ilgili bilgileri toplayacak ve kullanacağız.

Topladığımız ve kullandığımız veriler şunlardır:

  • Araç ile ilgili bilgiler (model, üretim yılı, Araç Şasi Numarası (VIN), donanım ve yazılım bilgileri)
  • Araç tahrik sistemi ve batarya ile ilgili bilgiler (donanım ve yazılım bilgileri, hücre voltajları, şarj durumu, şarj bilgileri, konfigürasyonlar, kalibrasyonlar, sıcaklık, alarmlar, uyarılar, arızalar, teşhisler, zaman damgaları, sağlık durumu ve genel durum)

Yukarıda belirtilen verileri işlememizin yasal dayanağı, yukarıda belirtilen meşru menfaatlerimizin yanı sıra güvenlik ile ilgili geri çağırmalar yapmak gibi yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Yukarıda belirtilen bilgileri, aracın kullanım ömrü boyunca saklayacağız.

2.3 Bakım ve onarımlar ile ilgili olarak kullanılan veriler

2.3.1 Servis planlaması

Servis planlaması, aracınızı iyi durumda tutmanıza ve aracın sağlığını gözlemlemenize yardımcı olur.

Ülkenizde geçerliyse, size hizmet ile ilgili bildirimler göndereceğiz.

Aracınızın internet bağlantısı olduğunda, servis planlama işlevi, Volvo Cars'a ve servislere sürekli şekilde arıza teşhis verileri sağlayarak çalışır. Teşhis verilerinin uzaktan sağlanması, servisinizin bir sonraki ziyaretinize daha da iyi hazırlanmasına yol açacaktır. Ayrıca, rezervasyonların ve gerektiğinde parça teslimatlarının yönetilmesi için, veriler ulusal satış şirketimiz ve ülkenizdeki perakendeciler ile paylaşılacaktır.

Servis planlaması aynı zamanda içerik, lojistik ve servis kullanımını optimize ederek, sürdürülebilirlik hedeflerimiz için önemli bir bileşen olan yedek parçaların üretim ve teslimatını planlamamıza yardımcı olur.

Servis planlama işlevinin size sağlanabilmesi için aşağıdaki veriler toplanacaktır:

  • Araç ile ilgili bilgiler (model, üretim yılı, Araç Şasi Numarası (VIN), donanım ve yazılım bilgileri)
  • Araç, sensörleri ve sistemleri tarafından üretilen bilgiler (kilometre sayacı, servis göstergeleri, alarmlar, uyarılar, ışıklar, arızalar, teşhis, sıcaklık, zaman damgaları, sağlık durumu, yerleşik sistemlerin ve işlevlerin durumu ve davranışı)

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sözleşmenin ifasıdır. Servisi dilediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz.

Bu bilgileri, 10 yıl süreyle saklanan aracın yüksek voltajlı aküsüne ilişkin bilgiler hariç olmak üzere, 3 yıl süreyle saklayacağız.

2.3.2 Serviste arıza teşhisinin sesli okunması

Aracınıza bir servis merkezinde, atölyede veya iş ortağında servis veya onarım yapılırsa, ürün üreticisi olarak yükümlülüklerimizi yönetmek amacıyla, arıza takibine yönelik, araçlarımızın kalitesini, güvenlik özelliklerini ve diğer işlevlerini izlemek ve iyileştirmek gibi ürün araştırma ve geliştirme çalışmalarımız için bilgi alır ve kullanırız.

Topladığımız ve kullandığımız veriler şunlardır:

  • Araç ile ilgili bilgiler (model, üretim yılı, Araç Şasi Numarası (VIN), donanım ve yazılım bilgileri)
  • Araç, sensörleri ve sistemleri tarafından üretilen bilgiler (kilometre sayacı, servis göstergeleri, alarmlar, uyarılar, ışıklar, arızalar, teşhis, bağlantı ve ağ bilgileri, sertifikalar ve yetkilendirme verileri, kalibrasyonlar, sıcaklık, hava ve yol koşulları, enerji ve yakıt tüketimi, zaman damgaları, sağlık durumu, yerleşik sistemlerin ve işlevlerin durumu ve davranışı)
  • Aracın nasıl kullanıldığı ve işletildiği ile ilgili bilgiler (konfigürasyonlar, ayarlar, cihaz bağlantıları, kullanım modu (şarj, park, sürüş), şarj bilgileri, zaman damgaları, hız, yolcu doluluğu, bilgi ana ünitesinin (araçtaki ekran) etkileşimleri ve kullanımı, uzaktan hizmetlerin kullanımı, gaz pedalı, frenler, direksiyon, emniyet kemerleri ve kapılar gibi araç fonksiyonlarının kullanımı)

Yukarıda belirtilen verileri işlememizin yasal dayanağı, meşru menfaatlerimizin yanı sıra güvenlik ile ilgili geri çağırmalar yapmak gibi yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Yukarıda belirtilen bilgileri, aracın kullanım ömrü boyunca saklayacağız.

2.3.3 Hata Raporları

Hata Raporlama, yazılım hataları hakkında bilgi toplamamıza, hataların etkisini anlamamıza ve hataları düzeltmemize ve yazılımımızı sağlıklı bir şekilde sürdürmemize yardımcı olur. Hata Raporlama işlevini etkinleştirdiğinizde, aşağıdaki verileri toplayacak ve işleyeceğiz:

  • İletişim bilgileri
  • Volvo ID
  • Kişiler
  • E-posta hesapları
  • Arama kayıtları
  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • İlk çalıştırma arıza teşhisi
  • Araç konfigürasyonu
  • Baş ünite yerel konfigürasyonu
  • Android Automotive arıza teşhisi
  • Araç ağı arıza teşhisi
  • Yazılım sürümleri
  • Geliştiricilere yönelik raporlar ve günlük dosyaları

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yukarıda belirtilen meşru menfaatlerimizdir.

Bilgileri 90 gün süreyle saklayacağız.

2.3.4 Genişletilmiş Araç Verileri Analizi

Aracınızla ilgili sorunu tam olarak araştırmak için, aracınızdan alınan aşağıdaki verilerle birlikte ad ve iletişim bilgileri gibi bazı temel müşteri verilerini kullanmamız gerekir:

  • Olay Veri Kaydedici ve araç güvenlik sistemi ile ilgili diğer sistemler tarafından kaydedilen veriler (hız, GPS konumu, direksiyon açısı, fren gücü, güvenlik sistemlerinin açılması ve kullanımı vb.)
  • diğer araç sensörleri tarafından tespit edilen, çevreye ilişkin veriler (sıcaklık, kaygan yol vb.)
  • aracın Elektronik Kontrol Ünitelerinden, Telematik ve Bağlantı Anten Modülünden ve Bilgi Baş Ünitesinden gelen veriler ve bunlar ile ilişkili sinyaller
  • araç durumu (kilometre, yakıt tüketimi, kilometre sayacı ve gösterge tablosunda gösterilen diğer veriler)
  • farklı ayarların değiştirilmesi, Volvo ID ve Google ID gibi hesap adları ve Bluetooth üzerinden bağlanan cihaz kullanımı ile ilgili veriler gibi, sürücü ve araç arasındaki tüm etkileşimler
  • Araç Şasi Numarası (VIN)

Veriler, araç ile ilgili olası sorunları tespit etmek, olası bir garanti durumunu ve potansiyel ürün güvenliği sorunlarını yönetmek için kullanılacaktır. Veriler toplanamazsa, Volvo Cars sorunları araştıramayacaktır.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, meşru menfaatlerimizdir.

Verilerinizi, aracınız ile ilgili sorun çözülünceye dek saklayacağız.

2.4 Araştırma ve geliştirme amacıyla kullanılan veriler

2.4.1 Trafik kazaları araştırma ve geliştirme

Araçlarımızdan birinin karıştığı bir trafik kazası meydana geldiğinde, araçlarımızın ve genel olarak trafik ortamının güvenliğini artırmak amacıyla neler olduğunu araştırıyoruz. Araştırmamız için faydalı olacaksa, kaza hakkında ek bilgi almak için size bir anket göndereceğiz.

Araştırma sırasında aşağıdaki veriler işlenecektir:

  • İletişim bilgileri
  • Araç ile ilgili bilgiler (model, üretim yılı, Araç Şasi Numarası (VIN), Plaka, donanım ve yazılım bilgileri)
  • Araç, sensörleri ve sistemleri tarafından üretilen bilgiler (Yakın nesneler, motor verileri, donmuş sinyal verileri, kilometre sayacı, hava ve yol koşulları, sıcaklık, servis göstergeleri, alarmlar, uyarılar, ışıklar, arızalar, teşhis, bağlantı ve ağ bilgileri, sertifikalar ve yetkilendirme verileri, kalibrasyonlar, enerji ve yakıt tüketimi, zaman damgaları, sağlık durumu, yerleşik sistemlerin ve işlevlerin durumu ve davranışı)
  • Aracın nasıl kullanıldığı ve işletildiği ile ilgili bilgiler (konfigürasyonlar, ayarlar, cihaz bağlantıları, kullanım modu (şarj, park, sürüş), şarj bilgileri, zaman damgaları, hız, yolcu doluluğu,bilgi ana ünitesinin (araçtaki ekran) etkileşimleri ve kullanımı, uzaktan hizmetlerin kullanımı, gaz pedalı, frenler, direksiyon, emniyet kemerleri ve kapılar gibi araç fonksiyonlarının kullanımı ve hava yastığının tetiklenerek açılması)
  • Konum verileri
  • Kamera verileri: Dışa bakan kamera görüntüleri, kazadan önceki ve sonraki 4 saniye boyunca çekilir

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, meşru menfaatlerimizdir.

Verilerinizi 10 yıl süreyle saklayacağız.

2.4.2 Araç verilerinin analizi

(Aşağıda listelenen) araç verilerini, araçlarımız ve kullanım şekilleri hakkında istatistiksel bilgiler elde etmek amacıyla işlemden geçiriyoruz. Bu bilgileri, özellikle araçların ve güvenlik özelliklerinin kalitesini iyileştirmek ve izlemek amacıya, ürün araştırma ve geliştirme çalışmalarımızda kullanıyoruz. Bu aynı zamanda Volvo Cars'ın garanti taahhütlerini yönetmesine ve emisyon takibi ile ilgili yasal yükümlülüklerine uyum göstermesine de hizmet etmektedir.

Kullanılan veri kategorileri:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Aracın donanım ve yazılım sürümlerinin tanımlayıcıları
  • Arıza Teşhisi Sorun Kodları (Diagnostic Trouble Codes - DTC)

Volvo Cars ayrıca (mümkün olan yerde) aracın yüksek voltajlı aküsüne ilişkin aşağıdaki bilgileri de toplamaktadır:

  • Yüksek voltajlı akü kimliği, kapasite ve sağlık durumu
  • Aracın pazar bilgileri
  • Şarj istasyonu bilgileri (örn. kullanılabilirlik durumu, güç tipi, kutup kimliği vb.)
  • Şarj esnasındaki arıza teşhis verileri (örn. süre, şarj durumu, akım dalgalanması vb.)

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, sizin onayınızdır.

Araç Şasi Numarası (VIN) verileri, aracın donanım ve yazılım sürümlerinin tanımlayıcıları ve Arıza Teşhis Sorun Kodları (DTC) 2 yıl boyunca muhafaza edilirken, aracın yüksek voltajlı aküsüne ilişkin bilgiler akünün hizmet ömrü boyunca saklanır.

Hibrit veya elektrikli araçlarda Volvo Cars ve (Genel Merkezi Gothenburg, Assar Gabrielssons Väg 9, SE-405 31, Gothenburg, İsveç adresinde bulunan ve bu belgede bundan sonra "Polestar" şeklinde anılacak olan İsveç şirketi) Polestar Performance AB, kendi ilgili araçlarından gelen analiz verilerini paylaşırlar. Volvo Cars ve Polestar arasında yukarıda belirtilen şekilde değiş-tokuş edilen analiz verileri, tamamen teknik yapıya sahiptir ve gerçek müşteri verilerini içermez. Volvo Cars ve Polestar platformları üzerinden toplanan analiz verileri, iki şirket arasında araç kalitesini, elektrikli ve hibrit özelliklerin performansını ve güvenlik özelliklerini iyileştirmek ve izlemek amacıyla değiş-tokuş edilir.

GDPR altındaki sözde ortak denetçiler olarak, Volvo Cars ve Polestar bu analiz verilerinin işlenmesinden ortaklaşa sorumludur. Volvo Cars ve Polestar, müşterilerine bilgi sağlama görevinden Volvo Cars'ın sorumlu olması ve GDPR'nin sağlayabildiği ilgili hakların, Volvo müşterileri tarafından Volvo Cars ile ilgili olarak uygulanması üzerinde uzlaşmaya varmıştır.

2.5 Emisyon raporları

İçten yanmalı motora sahip bir aracınız varsa ve yetkili bir Volvo servisini veya servis iş ortağını ziyaret ederseniz, aracınızdan veri toplanacak ve bu veriler, geçerli yasa uyarınca rapor edilmek üzere tarafımıza gönderilecektir. Bu veri toplama işlemi, servis bayisine itirazınızı belirtmediğiniz sürece, aracınıza her bakım yapıldığında gerçekleştirilecektir.

Aşağıdaki veriler toplanacaktır:

  • Araç Şasi Numarası (VIN)
  • Emisyonlar ile ilgili bilgiler: Yürürlükteki yasalar uyarınca gerekli olan çeşitli açılımlar ile birlikte, tüketilen toplam yakıt (kullanım ömrü boyunca), kat edilen toplam mesafe (kullanım ömrü boyunca), aküye giden toplam şebeke enerjisi (kullanım ömrü boyunca)

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

Yukarıdaki bilgiler, veriler rapor haline getirilinceye dek saklanacaktır.

2.6 Hukuki yaptırım talepleri

Nadiren de olsa, kolluk kuvvetleri (polis, gümrük yetkilileri vb.) bizden araçlarımız ile ilgili çeşitli türlerde veriler talep edebilmektedir. Genel bir yaklaşım olarak, kişisel verileri yalnızca yasal açıdan zorunlu olduğumuz zaman veriyoruz. Teknik içeriğe sahip ve bir birey ile ilişkilendirilemeyecek verileri (örn. bir VIN numarasına bağlı bir araç parçasının seri numarası, bir VIN numarasının servis geçmişi vb.) sağlıyoruz.

Yukarıda belirtilen verileri işlememiz için yasal dayanak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmektir.

3. Kişisel verilerinizin paylaşımı

İşimizi yürütmek, sizinle olan ilişkimizi sürdürmek ve size ürün ve hizmetler sunmak için, verileri çeşitli kuruluşlar ile paylaşıyoruz. Bu durumları aşağıda açıklıyoruz.

Bu kuruluşlara 'tedarikçilerimiz', 'işleyicilerimiz' veya 'alt işleyicilerimiz' olarak atıfta bulunduğumuz durumlarda, bu kuruluşların her birinin kişisel verilerinizi bize veya bizim adımıza talimat verdiğimiz şekilde hizmet sağlamak dışında herhangi bir amaçla kullanma yetkileri sözleşme ile sınırlandırılmıştır. Her durumda, yalnızca ilgili amaca ulaşmak için gerekli gördüğümüz kişisel verileri paylaşıyoruz.

Volvo Cars bünyesindeki diğer grup şirketleri ve alt işleyicileri

  • Kişisel veriler; müşteri hizmetleri, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sağlamak ve iş desteği ve veri depolama amacıyla BT sistemlerinin sağlanması için, diğer grup şirketlerine aktarılır.

BT tedarikçileri ve onların alt işleyicileri

  • Kişisel veriler, yazılım ve veri depolama sağlayıcıları gibi bize genel iş destek sistemleri sağlayan BT tedarikçilerine aktarılır.

Kolluk kuvvetleri, mahkemeler, denetim makamları, diğer devlet kurumları ve üçüncü taraflar

  • Kişisel verilerin, ciddi bir suçtan şüphelenildiğinde, değerlendirildiğinde ve katı iç sürecimizde onaylandığında, zorunlu kolluk kuvvetleri talepleri gibi yasal ve düzenleyici yükümlülüklere uymak ve kendimizi yasal taleplere karşı savunmak veya kendi yasal taleplerimizi uygulamak için paylaşılması gerekir.

Diğer servis sağlayıcılar (mobil ağ operatörleri, bağlantı sağlayıcıları ve ücretlendirme operatörleri gibi)

  • Araç ve abonelik bilgilerinden gelen bilgileri, hizmetlerin etkinleştirilmesi, arıza takibi ve hizmet iyileştirme amacıyla paylaşabiliriz.

Sizin tarafınızdan onaylanan herhangi bir taraf

  • Örneğin, bizden araç verilerini üçüncü bir taraf ile paylaşmamızı isteyebilirsiniz.

Bayiler, tamirciler, servisler

  • Kişisel veriler; hizmetlerin sağlanması, arıza takibi, bakım ve onarım amacıyla aktarılır.

4. Haklarınız ve kontrolleriniz

4.1 GDPR kapsamındaki haklarınız

Sizinle ilgili olarak işlediğimiz kişisel verileriniz hakkında belirli yasal haklarınız bulunmaktadır. Bu haklar, bulunduğunuz yargı alanına ve işleme faaliyetinin niteliğine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Genel olarak, haklarınız aşağıdakiler ile ilgilidir:

  • onayınızı geri çekmek
  • verilerinizi işlememize itiraz etmek
  • hakkınızda tuttuğumuz verilerin bir kopyasını istemek (veri sahibinin erişim hakkı olarak adlandırılır)
  • verilerin başka bir kuruluşa aktarılmasını istemek (veri taşınabilirliği olarak adlandırılır)
  • verilerin düzeltilmesini veya sınırlandırılmasını istemek
  • verilerin silinmesini istemek (unutulma hakkı olarak adlandırılır)

Belirtildiği üzere, bu haklar mutlak değildir ve bazı durumlarda, veri koruma kanunu bunların uygulanmasını sınırlandırmaktadır. Bize ilettiğiniz bir talep için böyle bir durumun söz konusu olması halinde, talebinizi neden yerine getiremeyeceğimizi her zaman açıklayacağız.

Bir hak talebinde bulunmak isterseniz, bu formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kimliğinizi doğrulamak ve talebinizi etkin bir şekilde işleme koymak için ihtiyaç duyduğumuz bilgileri ortaya koyan bu formu kullanmanızı rica ediyoruz. Bununla birlikte, formu kullanmayı tercih etmemeniz halinde, bir sonraki bölümde yer alan iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçebilir ve talebinizi iletebilirsiniz.

Ayrıca, kişisel verilerinizi kullanma yöntemlerimiz ile ilgili endişelerinizin olması durumunda, yerel veri koruma yetkilinize şikayette bulunma hakkına da sahipsiniz. Ancak, endişelerinizi birlikte çözmeye çalışabilmemiz için önce doğrudan bize ulaşarak dile getirmenizden memnuniyet duyarız. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

4.2 6698 sayılı Kanun (KVKK) kapsamındaki haklarınız

Veri sahibi olarak 6698 sayılı Kanun'un 11. maddesi kapsamında aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediği konusunda bilgilendirilme hakkı,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse, buna ilişkin bilgi talep etme hakkı,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme hakkı,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü tarafları bilme hakkı,
  • Varsa eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme hakkı,
  • Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya imha edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme hakkı,
  • Yalnızca otomatik sistemler aracılığıyla işlenen verilerin analizi ile sizin için olumsuz bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkı,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğrama durumunda, zararın giderilmesini talep etme hakkı.

Haklarınızın kullanımına ilişkin taleplerinizi, güvenli elektronik imzalı e-posta ile kvkktr@volvocars.com e-posta adresimize veya "Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Poligon Caddesi Buyaka 2 Sit. 2. Kule No: 8 B/14 K:4 34771 Tepeüstü Ümraniye-İstanbul" adresine ıslak imzalı başvuru formu ve kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir veya noter kanalıyla gönderebilirsiniz. Talepleriniz için başvuru formuna https://www.volvocars.com/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Şirket, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, taleplerin Şirket tarafından sonuçlandırılmasının ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücretler, başvuru sahibinden talep edilebilecektir.

5. İletişim bilgileri

Kişisel verilerinizi kullanma şeklimiz ile ilgili tüm sorularınız için, dataprotection@volvocars.com adresinden bizimle veya aşağıda belirtilen Volvo Car Corporation Veri Koruma Yetkilisi ile iletişime geçebilirsiniz:

Posta Adresi: Volvo Car Corporation, İlgili: The Data Protection Officer, dep 50099, VAK, 405 31 Gothenburg, Sweden.

E-posta: globdpo@volvocars.com

Veya

Volvo Car Turkey OTOMOBİL LTD. ŞTİ

Posta adresi: Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Cad. Buyaka 2 Sitesi No: 8B Kule 2, Kat 4 Tepeüstü, Ümraniye 34771, İstanbul, Türkiye

E-posta adresi: info@volvocarturkey.com

6. Bu bildirimde yapılan güncellemeler

Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştirdiğimizden, bu gizlilik bildirimini zaman zaman gözden geçirecek ve güncelleyeceğiz. Bu nedenle, bu gizlilik bildirimini sizin de düzenli aralıklarla gözden geçirmenizi öneririz. Bu gizlilik bildiriminin üst kısmında yer alan tarih, en son güncelleme tarihini belirtmektedir. Farklı şekilde ele almak için onayınıza sahip değilsek kişisel verilerinizi toplandıkları gizlilik bildirimi ile tutarlı olacak şekilde ele alacağız.