Makale versiyonu 2021.228.0

Gizlilik Bildirimi - Müşteri Hizmetleri

Yürürlük başlangıç tarihi:

Yayımlanma tarihi:

Bu Gizlilik Bildiriminde, kişisel verilerinizin veri denetçisi VOLVO CAR TURKEY OTOMOBIL LTD. ŞTİ. ("Volvo" veya "Şirket") gözetiminde, "Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Cad. Buyaka 2 Sitesi No:8B Kule 2 Kat 4 Tepeüstü Ümraniye İstanbul 34771 Türkiye" adresinde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Yasası (KVKK) ve ilgili mevzuat uyarınca işlenmesine ilişkin esaslar aşağıda belirtilmektedir.

Aşağıdaki bilgileri görüntüleyebilirsiniz:

  1. Topladığımız kişisel veri türleri ve toplama nedenlerimiz
  2. İşlenen Kişisel Verilerin Aktarıldığı Yerler ve Aktarım Amacı
  3. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Yasal Nedeni
  4. Kişisel verilerinizi paylaştığımız kuruluşlar
  5. Verilerinizi muhafaza etme süremiz
  6. Haklarınız ve iletişim bilgilerimiz
  7. Gizlilik Bildirimimizde Yapılan Değişiklikler

1. Topladığımız kişisel veri türleri ve toplama nedenlerimiz

"Volvo Cars Sohbet Servisi" hizmetimiz kapsamında verilen ad, e-posta, telefon numarası ve IP adresi gibi kişisel verileriniz, canlı destek hizmetimiz Volvo Cars Sohbet Servisini kullanabilmeniz ve hizmet kapsamında işlemlerinizi ele alabilmemiz ve sizinle iletişim kurabilmemiz amacıyla işlenmektedir.

Bize sağladığınız kişisel verileri istatistik, araştırma ve geliştirme, anketler yoluyla deneyiminizi ve memnuniyetinizi izlemek ve bir müşteri olarak sizi sonraki ziyaretlerinizde tanıyarak deneyiminizi zenginleştirebilmek için KVKK kapsamında işlemden geçireceğiz.

İşleme faaliyetlerimizin yasal zemini, yukarıda açıklanan şekilde, sorgunuzu başlatmak ve hizmetimizi iyileştirmek için deneyim ve memnuniyetinizi bir anket üzerinden takip etmekteki meşru menfaatlerimizdir. Kişisel verileriniz bu amaç dışında kullanılmayacaktır.

Onay verdiğinizde, size ilgilenebileceğiniz ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve etkinliklerimiz hakkında bilgiler de göndereceğiz. Talebiniz derhal işleme alınacaktır.

Dilediğiniz zaman bizden, kişisel verilerinizi işlemeyi durdurmamızı veya size promosyon materyalleri göndermeye son vermemizi talep etme hakkına sahipsiniz. Lütfen talebinizi Talep formumuzda yer alan iletişim bilgilerini kullanarak iletin.

2. İşlenen Kişisel Verilerin Aktarıldığı Yerler ve Aktarım Amacı

Kişisel verilerin işlenme amacı ile verilerin aktarılma amacı, birbirine paraleldir. Şirketimiz, topladığı kişisel verileri canlı destek faaliyetlerini yürütmek amacıyla işbirliği yaptığı kurum ve kuruluşlar ve talep edilmesi durumunda, resmi makamlar ve ilgili iş ortakları ile paylaşabilir.

3. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Yasal Nedeni

Volvo Cars Sohbet Servisi için toplanan kişisel verileriniz, canlı destek servisinden yararlanmak için doldurduğunuz form aracılığıyla elde edilmektedir. Kişisel verileriniz, Kişisel Verilerin Korunması Yasasının 5/2 (f) maddesi uyarınca, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, veri işlemenin meşru menfaatlerimiz için zorunlu olduğu hukuki zeminine dayanılarak işlenmektedir.

4. Kişisel verilerinizi paylaştığımız kuruluşlar

Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda (uygulanabiliyorsa) seçtiğiniz bayi, bağlı şirketlerimize ve iş ortaklarımıza açıklanacak ve bu şirketler tarafından işlenecektir.

5. Verilerinizi muhafaza etme süremiz

Kişisel verilerinizi, sorgunuzu almamızdan itibaren en fazla otuz altı (36) ay saklayacak ve farklı şekillerde işleyeceğiz.

Anketimize katıldıysanız, kişisel verilerinizi, söz konusu anketin gerçekleştirilmesinden itibaren en fazla altı (6) ay işleme tabi tutacağız.

6. Haklarınız ve iletişim bilgilerimiz

Haklarınızı uygulamak için, lütfen yukarıda belirtilen uygun web formunu kullanın. Kişisel veri koruma konusuyla ilgili diğer tüm sorularınız için, bizimle aşağıda verilen iletişim bilgileri üzerinden irtibata geçebilirsiniz:

Volvo Car Corporation

Posta adresi: Volvo Car Corporation, Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31 Gothenburg, İsveç

E-posta adresi: globdpo@volvocars.com

7. Gizlilik Bildirimimizde Yapılan Değişiklikler

Kendi takdirimize bağlı olarak, herhangi bir zamanda gizlilik uygulamalarımızda değişiklik yapma ve bu gizlilik bildiriminde güncelleştirme ve değişiklik yapma hakkını saklı tutarız. Bu nedenle, bu gizlilik bildirimine her zaman başvurmanızı önemle tavsiye ederiz. Bu gizlilik bildirimi, belgenin en üst kısmında görüntülenen tarihte günceldir. Kişisel verilerinize, farklı şekilde davranmak için onayınıza sahip değilsek, toplandıkları kapsamda gizlilik bildirimi ile tutarlı olacak şekilde davranacağız.