Automaattivaihteisto

Automaattivaihteistossa järjestelmä valitsee vaihteen siten, että ajaminen on mahdollisimman energiatehokasta. Vaihteistossa on myös manuaalinen vaihdeasento.
P5-1917-Hybrids-Crystal gear shifter + information in driver display
Yleiskuva vaihdevivusta ja vaihtokaaviosta kuljettajan näytössä

Kuljettajan näytössä näytetään valittu vaihdeasento:

R, N, D tai B. P-asento on sähkötoiminen.

Käsinvaihdossa näytetään myös käytössä oleva vaihde.

Tärkeää

Vaihteiston toimintalämpötilaa valvotaan tarkoituksena estää minkään vetojärjestelmän osan vaurioituminen. Ylikuumenemisvaaran esiintyessä syttyy varoitussymboli kuljettajan näytössä ja esitetään teksti-ilmoitus - noudattakaa annettua suositusta.

Symbolit kuljettajan näytössä

Jos vaihteistoon tulee vika, kuljettajan näytössä näytetään symboli ja ilmoitus.

SymboliSisältö
P5-XC90H-1519-Information or error message fro gearbox
Vaihteiston tieto- tai vikailmoitus. Noudattakaa annettua suositusta.
P5-1519-XC90 Hybrid-Dim soul symbol- transmission temperature
Lämmin tai ylikuumentunut vaihteisto. Noudattakaa annettua suositusta.
P5-15w19-XC90H-Symbol-Reduced speed limit-warning

Alentunut suorituskyky/Kiihdytyksen tehoa alennettu

Jos voimansiirrossa on tilapäinen vika, auto voi siirtyä ns. Limp home -tilaan, jossa moottorin teho on alhaisempi voimansiirron vahingoittumisen välttämiseksi.