Hybridiakulla varustetun auton pitkäaikainen säilytys

Jotta hybridiakun kunto huononee mahdollisimman vähän auton pitkäaikaissäilytyksessä (kestää yli yhden kuukauden) suosittelemme että sen lataustaso on kuljettajan näytön mukaan n. 25 %.
Menetelkää seuraavasti:
P5-15w26- State of Charging in the driver display
Jos varausaste on korkea - ajakaa autolla, kunnes n. 25 % on jäljellä. Jos lataustaso on alhainen, ladatkaa akkua, kunnes n. 25 % saavutetaan.
Jos säilytysaika on ollut yli 6 kuukautta tai hybridiakun lataustaso on huomattavasti alle 25 %, ladatkaa akku uudelleen n. 25 %:iin pitemmän säilytyksen aikana esiintyvän luonnollisen itsepurkautumisen kompensoimiseksi. Tarkistakaa juokseva lataustaso kuljettajan näytöstä.

Huomio

Valitkaa autolle mahdollisimman viileä paikka akun vanhenemisen minimoimiseksi pitkäaikaisessa säilytyksessä. Kesäaikana tulee auton mieluiten seistä sisällä tai ulkona varjossa, riippuen siitä, missä lämpötila on matalin.