Tekstiviestien käsittely

Kun puhelin on liitetty autoon, tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen on mahdollista.

Jotta tekstiviestejä voidaan käsitellä autossa, puhelimen on oltava liitetty Bluetooth-yhteydellä1 puhelinlaitteeksi ja käyttäjän on täytynyt hyväksyä puhelimen Bluetooth-asetuksista, että ilmoituksia saa näyttää.

Tekstiviestin lähettäminen

Uuden viestin saneleminen onnistuu pyytämällä puheohjausjärjestelmää lähettämään viesti nimetylle yhteystaholle tai johonkin puhelinnumeroon.

Tekstiviestin vastaanottaminen

Kun puhelin on liitetty autoon, keskinäytön yläreunassa näytetään ilmoitus, kun uusi tekstiviesti vastaanotetaan. Valitkaa painamalla näyttöä tai käyttämällä ääniohjausta, toistetaanko viesti.

On myös mahdollista valita keskustelun vaientaminen. Siinä tapauksessa siitä keskustelusta ei näytetä enempää ilmoituksia meneillään olevan ajon aikana.

Tekstiviestiin vastaaminen

Kun tekstiviesti on luettu ääneen, voidaan sanella vastaus2. Noudattakaa puheohjausjärjestelmän antamia ohjeita.

Tekstiviestejä ei näytetä

Jos uudet tekstiviestit näytetään puhelimessa, mutta ei keskinäytössä, yrittäkää poistaa puhelimen liitos ja liittää se uudelleen.

1. 1 Tekstiviestejä voidaan käsitellä autossa vain, jos puhelin on yhteensopiva.
  2. 2 Koskee vain puhelimia, joiden käyttöjärjestelmä on Android tai iOS 13 tai uudempi.