Vaihdeasennot

Valitkaa sopiva vaihdeasento riippuen siitä, mihin ajosuuntaan auton on tarkoitus mennä.

Vaihtaminen

Vaihtakaa vaihdeasentoa painamalla palautuvaa vipua eteen- tai taaksepäin. Jotta vaihto on mahdollinen, jarrupolkimen on oltava painettuna.

Vaihdeasennot

P6-2037-XC40BEV-Gear shifter and gear shift modes

Kuljettajan näytössä näytetään, mitä vaihdeasentoa kulloinkin käytetään.

Autossa on kolme eri vaihdeasentoa ja painike seisontajarrua varten:

R, N, D tai P-painike seisontajarrulle.

Seisontajarru – P

P6-2037-XC40BEV-Parking brake button
Painakaa painiketta.
Symboli kuljettajan näytössä syttyy, kun seisontajarru on aktivoitu.

Tärkeää

Tarkistakaa, että seisontajarrun symboli palaa, kun autosta poistutaan.

Huomio

Jotta auto voidaan lukita ja hälytin aktivoida, seisontajarrun on oltava aktivoitu.

Hätätilanteessa seisontajarru voidaan aktivoida auton ollessa liikkeellä painamalla painiketta ja pitämällä sitä painettuna.

Tällöin autoa jarrutetaan voimakkaasti käyttöjarrulla. Jarrutustapahtuma keskeytyy, kun painike vapautetaan tai jos kaasupoljinta painetaan.

Huomio

Hätäjarrutettaessa suurehkoissa nopeuksissa kuuluu merkkiääni jarrutuksen aikana.

Peruutusasento - R

Kiinnittäkää turvavyö.
Painakaa jarrupoljin alas.
Siirtäkää vipu aivan eteen saakka.
Autoa voidaan nyt peruuttaa.

Vapaa-asento - N

Kiinnittäkää turvavyö.
Painakaa jarrupoljin alas.
Siirtäkää vipua yksi askel eteenpäin tai yksi askel taaksepäin.
Nyt auto rullaa vapaasti, kun jarrupoljinta ei paineta.

Ajoasento - D

Kiinnittäkää turvavyö.
Painakaa jarrupoljin alas.
Siirtäkää vipu aivan taakse saakka.
Autoa voidaan nyt ajaa.

Tärkeää

Autoa ei voi käynnistää, jos latausjohdin on edelleen kytkettynä. Varmistakaa ennen auton käynnistystä, että latausjohdin on irrotettu ja latausluukku suljettu.