Hybridiakulla varustetun auton pitkäaikainen säilytys

Hybridiakun vaurioitumisvaaran minimoimiseksi pitkäaikaissäilytyksen aikana (yli 1 kuukausi) suositellaan latausasteen ylläpitämistä noin 25 %:ssa. Tarkistakaa lataustaso säännöllisesti kuljettajan näytöstä.

Ennen pitkäaikaissäilytystä

Suositeltu lataustaso pitkäaikaissäilytyksessä on noin 25 %.

P5-15w26- State of Charging in the driver display
  • Jos latausaste on korkea – ajakaa autolla kunnes se saavuttaa suositellun tason.
  • Jos latausaste on matala – ladatkaa autoa kunnes se on suositellulla tasolla.

Pitkäaikaissäilytyksen aikana

Tarkistakaa latausaste säännöllisesti kuljettajan näytöstä.

Ladatkaa autoa, jos latausaste on laskenut huomattavasti tai jos sitä ei ole ladattu yli 6 kuukauteen. Tämä kompensoi akun luonnollista itsepurkautumista.

Huomio

Säilyttäkää autoa viileässä ja välttäkää äärimmäisiä lämpötiloja pitkäaikaissäilytyksessä akun vaurioitumisvaaran minimoimiseksi. Valitkaa säilytyspaikka sisätiloissa tai varjossa riippuen siitä, missä lämpötila on matalin, etenkin ilmaston ollessa lämmin.