Karttadatan päivitys tietokoneen ja USB-liitännän kautta

Ennen päivitystä USB-muistin kautta joitakin yksityiskohtia pitää järjestää.

Valmistelut

1507-P5-Nav-MapCare Princip USB
Menettelyperiaate päivittämiseen tietokoneen ja USB-muistin kautta.

USB-muisti

Seuraavat asiat tarvitaan, jotta USB-muisti voi käsitellä päivitystä:

ParametriVaatimus
USB-normi (1.0/2.0/3.0):Vähintään 2.0
Tiedostojärjestelmä (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Kapasiteetti (8/16/32/64 GB):Karttatiedostojen koko riippuu markkina-alueesta - ks. tiedoston koko kohdasta "Yksityiskohtaiset tiedot" ko. markkina-alueen osalta Volvo Cars -tukisivustolta (support.volvocars.com).

Nykyinen karttaversio

1507-P5-Navi Karta Uppdat-1
Esimerkki karttadatassa olevista alueista - painakaa alaspäin osoittavaa nuolta lisätietojen saamiseksi.
1507-P5-Navi Karta Uppdat-2
Esimerkki alueesta - valinnan "Asettakaa kotialueeksi" (Set as home region) painaminen muuttaa sen kotialueeksi.

Selvittäkää ensin, mikä karttaversio autossa on, ennen kuin karttadatan lataaminen aloitetaan. Se voidaan tehdä näin:

Avatkaa sovellusnäkymässä sovellus Etäpäivityspalvelu.
Lataussovellus käynnistyy ja painikkeen Kartat kuvake näyttää, montako päivitystä on saatavana.
Näyttäkää luettelo saatavina olevista päivityksistä painamalla painiketta Kartat.
Merkitkää tämänhetkinen alue – painakaa alaspäin osoittavaa nuolta karttadatan ajankohtaista versiota koskevien tietojen saamiseksi tai painakaa Asenna (Install) nähdäksenne, onko jokin uudempi versio saatavana.

Karttadatan lataaminen Internetistä USB-muistiin

Internetiin liitetystä tietokoneesta - menkää Volvo Cars -tukisivustolle (support.volvocars.com) ja toimikaa tietokoneen näytölle tulevien ohjeiden mukaan.
Painakaa kohtaa "Yksityiskohtaiset tiedot" sen alueen osalta, joka halutaan päivittää.
Karttakuva tietoineen viimeisimmästä karttadatasta ko. alueelle esitetään - varmistakaa, että se on uudempi kuin autossa oleva.
Yhdistäkää USB-muisti tietokoneeseen ja ladatkaa päivitys USB-muistiin.

Päivityksen kesto vaihtelee karttadatan koosta ja yhteyden kaistanleveydestä riippuen.

Karttadatan siirtäminen USB-muistista autoon

Yleistä

Siirtäminen saattaa kestää 30-60 minuuttia riippuen karttadatan koosta ja siirto on tehtävä navigointi-/infotainment-järjestelmän ollessa aktivoituna.

Käynnistysakun tyhjenemisvaaran välttämiseksi päivittämisen aikana, tulee yhdistää akkulaturi. Päivitys voidaan myös tehdä ajon aikana.

Kokonaisen karttatietokannan päivittyessä seuraavat infotainment-järjestelmän toiminnot eivät ole käytettävissä tai ne ovat käytettävissä vain rajoitetuissa määrin.

• Navigointi
  • Puhekäskyt
  • Kiintolevylle tallennettu informaatio/media

Päivittäminen

Aktivoikaa navigointijärjestelmä aikaisemman osan "Nykyinen karttaversio" mukaisesti.
Yhdistäkää USB-muisti auton USB-liitäntään.

Navigointijärjestelmä havaitsee automaattisesti päivityksen olevan saatavana, minkä jälkeen näytössä näytetään prosentteina päivitysprosessin edistyminen päivityksen aikana.

Päivittämisen aloittamiseksi kuljettajan pitää painaa Vahvista tai Peruuta sen keskeyttämiseksi.

Painakaa Vahvista – Päivitys käynnistyy ja keskinäytössä näytetään tietoa sen edistymisestä.
Siirtämisen valmistuminen ilmoitetaan näytössä – poistakaa tällöin USB-muisti liitännästä.
Varmistakaa, että oikea karttadata on siirretty autoon, toistamalla aiemman otsikon "Nykyinen karttaversio" alla selostetut kohdat.

Keskeytys

Mitä tapahtuu, jos...Vastaus
...infotainment-järjestelmä sulkeutuu käynnissä olevan päivittämisen aikana?Prosessi keskeytyy ja jatkuu automaattisesti keskeytymiskohdasta, kun järjestelmä aktivoituu uudelleen, esim. käynnistettäessä moottori.
...USB-muisti vedetään pois ennen kuin päivittäminen on valmis?Prosessi keskeytyy ja jatkuu automaattisesti keskeytymiskohdasta, kun USB-muisti yhdistetään uudelleen autoon.

Päivityksen keskeytyessä esitetään aina selittävä teksti-ilmoitus keskinäytössä.

Katsokaa lisätietoja Volvo Cars -tukisivustolta (support.volvocars.com) tai ottakaa yhteyttä Volvon jälleenmyyjään.