Volvo On Call*-app aan de auto koppelen

Om de diensten van de Volvo On Call-app te kunnen gebruiken moet u de Volvo On Call-app eerst koppelen aan uw auto.
P5-1846-Volvo On Call app and roof switch
Overzicht van de knoppen op de plafondconsole en de Volvo On Call-app.
De volgende procedure moet worden uitgevoerd in de auto.
Zorg ervoor dat uw auto op een plek staat waar bereik is en dat uw mobiele apparaat internetverbinding heeft.

N.b.

Zorg er bij een auto uitgerust met Sensus Connect en Volvo On Call voor dat Internet via automodem niet is gekozen als internetverbinding in het infotainmentsysteem. Als dat namelijk wel het geval is, kunt u de onderstaande stap 5 niet uitvoeren en de Volvo On Call-app daardoor niet koppelen aan de auto.
Zorg ervoor dat u uw viercijferige Volvo On Call pincode, uw Volvo ID en het unieke voertuigidentificatienummer of het kenteken paraat hebt voordat u begint. De Volvo ID kan worden aangemaakt bij het inloggen op de Volvo On Call-app.
Neem met de mobiele telefoon op de bestuurdersstoel plaats en schakel het contact van de auto in. Start de motor van de auto echter niet.
Log in op de Volvo On Call-app met uw Volvo ID en volg de instructies in de app. Als u al een gekoppelde auto in de app heeft en u wilt er nog één toevoegen, kies dan Profiel, Gekoppelde auto’s en Een auto toevoegen.
Wanneer in de Volvo On Call-app de melding verschijnt om op de ON CALL-knop te drukken, wacht u enkele seconden met het drukken op de knop om er zeker van te zijn dat de auto in de bevestigingsmodus staat.
Bevestig de koppeling tussen de app en de auto door kort op de ON CALL-knop op de plafondconsole van de auto te drukken (de knop niet ingedrukt houden).
U kunt nu gebruikmaken van diensten van de Volvo On Call-app.

Wisselen tussen meerdere gekoppelde auto's in de Volvo On Call-app

Als u meerdere auto's aan de Volvo On Call-app hebt gekoppeld, wisselt u hier als volgt tussen:
Ga naar het tabblad Profiel.
Kies Gekoppelde auto’s.
Markeer de betreffende auto en kies Wisselen naar deze auto.

Tips voor het gebruik van de Volvo On Call-app

Als u problemen ondervindt met de Volvo On Call-app ondanks dat de auto waaraan de app gekoppeld is buiten op een plek met bereik staat en uw mobiele apparaat een goede internetverbinding heeft, probeer de app dan opnieuw te installeren op uw mobiele apparaat.

Als de auto tweedehands is moet u controleren of de dienst Volvo On Call in de auto geactiveerd is.

Neem voor meer informatie contact op met een Volvo-dealer.