Rijlogboek in de Volvo Cars-app gebruiken*

De Volvo Cars-app kan automatisch een rijlogboek aanmaken voor een overzicht van uw ritten. Zo kunnen bijvoorbeeld ritten in categorieën worden ingedeeld en een naam krijgen en kan het rijlogboek worden geëxporteerd.

Rijlogboek activeren of deactiveren

U kunt het rijlogboek in- of uitschakelen in de app-instellingen op het tabblad Px-2037-VOC app icon Profile.

Na activering van uw rijlogboek kunnen alle gebruikers die aan uw account gekoppeld zijn de ritten bekijken die met uw auto gemaakt worden. Alle ritten van de afgelopen 100 dagen worden opgeslagen. Bij deactivering van het rijlogboek stuurt de auto geen nieuwe ritgegevens meer. Op geen van de aan uw account gekoppelde telefoons zijn dan nieuwe logboekvermeldingen zichtbaar.

Let erop dat bestaande ritvermeldingen niet worden verwijderd, wanneer u het rijlogboek deactiveert.

Rijlogboek exporteren

Ja, het is mogelijk gegevens uit het rijlogboek te exporteren naar andere bestandsformaten. U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken om reiskostenoverzichten te maken voor bedrijfsauto's. Er worden gegevens opgeslagen over alle ritten die de afgelopen 100 dagen met de auto zijn gemaakt. Om geen gegevens kwijt te raken over reizen die ouder zijn dan 100 dagen wordt geadviseerd om het rijlogboek te exporteren naar uw e-mail.

U kunt het rijlogboek naar uw e-mail exporteren door het rijlogboek op het tabblad Px-2037-VOC app icon Car te bewerken. Het logboek kan als een Excel-, CSV- of tekstbestand worden verstuurd. U kunt het bestand openen op een computer met software als Microsoft Excel, Apple Numbers, Google Docs of OpenOffice Calc.

Ritten categoriseren

Vanuit het rijlogboek kunt u ritten in verschillende categorieën onderbrengen: "Werk", "Privé" of "Niet gespecificeerd". U kunt de ritten filteren op categorie en u kunt tevens een interval aangeven voor de tonen ritten.

Rit verwijderen uit rijlogboek

U kunt een rit uit het rijlogboek verwijderen door in het rijlogboek voor Bewerken te kiezen. Markeer de rit(ten) die u wilt verwijderen en druk op Bewerken.

Als er meerdere accounts aan de auto gekoppeld zijn, maken deze allemaal gebruik van dezelfde gegevens van de Volvo On Call-dataserver. Dit betekent dat bij het verwijderen of groeperen van ritten en het wijzigen van de namen ervan op een van deze telefoons de wijzigingen vervolgens ook zichtbaar zijn op alle andere telefoons.

Ritten een naam geven

U kunt uw ritten een naam geven en eigen aantekeningen toevoegen. Kies de te bewerken rit in het rijlogboek en voeg Titel of Notitie toe.