Aan de slag met Volvo On Call*

Om met Volvo On Call aan de slag te gaan, moet u bepaalde voorbereidingen treffen.

De Volvo Cars-app uittesten

Voordat u de auto bij de dealer ophaalt, raden we aan dat u de gratis Volvo Cars-app downloadt en in de demostand test. Met de demostand kunt u de meeste functies uittesten en een idee krijgen van het gebruik van de app.

Volvo On Call activeren

Bij het ophalen van de auto activeert de dealer het Volvo On Call-systeem en ontvangt u een automatisch gegenereerde pincode voor Volvo On Call. Met deze pincode die als beveiliging dient en te vergelijken is met een transpondersleutel, kunt u zich identificeren als eigenaar (of als een ander bevoegd persoon zoals een partner).

Volvo On Call-abonnement

Om de functies te laten werken, moet de auto een actief Volvo On Call-abonnement hebben.

Wanneer na aankoop van de auto het systeem wordt geactiveerd, gaat het abonnement in. Het abonnement heeft afhankelijk van de markt een bepaalde geldigheidsduur die te verlengen is. Het abonnement kan onder andere worden verlengd in de Volvo Cars-app. Zorg ervoor dat u het identificatienummer (VIN) van de auto bij de hand hebt.

N.b.

De automatische ongevalsmelding, SOS-knop en pechhulp onderweg via ON CALL-knop werken ook zonder abonnement.

Volvo ID en Volvo Cars-app koppelen aan de auto

Om de Volvo Cars-app te kunnen gebruiken, hebt u een Volvo ID nodig. Nadat u een Volvo ID hebt aangemaakt, moet u de app aan de auto koppelen.

N.b.

Om gebruik te kunnen maken van de diensten in de Volvo Cars-app moet de auto een geldig Volvo On Call-abonnement hebben en moet de app zijn gekoppeld aan de auto.

Aankoop van een tweedehands auto met Volvo On Call

Bij aankoop van een tweedehands auto met Volvo On Call is het voor een goede werking van de dienst belangrijk dat u de gegevens van de vorige eigenaar verwijdert en vervangt door uw eigen gegevens. Bezoek voor hulp een Volvo-dealer.