Internetverbinding voor de auto maken via een mobiel apparaat (Wi-Fi)

Deel de internetverbinding van een telefoon via wifi om een internetverbinding te maken en toegang te krijgen tot diverse onlinediensten voor de auto.

De telefoon en de provider moeten ondersteuning bieden voor tethering (delen van de internetverbinding) en het abonnement moet inclusief dataverkeer zijn.

P5–1507–WiFi logo small
Activeer "internet sharing" (wifi-hotspot) op de telefoon.
Druk op Instellingen in het hoofdscherm.
Ga verder naar CommunicatieWi-Fi.
Activeer/deactiveer de optie door het vakje voor Wi-Fi aan/uit te vinken.
Druk op de naam van het netwerk waarop u wilt aansluiten.
Geef het wachtwoord van het netwerk aan.
Gebruikte u eerder een andere methode voor internetverbinding - bevestig de keuze van een andere verbindingsmethode.
De auto maakt een verbinding tot stand met het netwerk.

Let erop dat sommige telefoons de internetverbinding verbreken, wanneer de verbinding met de auto is verbroken (zoals wanneer u de auto ergens parkeert tot de volgende keer dat u hem nodig hebt). In dat geval moet u bij een volgend gebruik van de telefoon de "internet sharing" opnieuw activeren.

Een telefoon die verbinding heeft gemaakt met de auto wordt opgeslagen voor later gebruik. Wanneer het maximale aantal opgeslagen telefoons (50) is bereikt, wordt de telefoon verwijderd die als eerste een verbinding maakte. Om een lijst met opgeslagen netwerken weer te geven of opgeslagen netwerken handmatig te verwijderen, gaat u naar InstellingenCommunicatieWi-FiOpgeslagen netwerken.

De eisen die aan de techniek en beveiliging voor de wifi-verbinding worden gesteld staan elders beschreven.