Kaartgegevens bijwerken via pc en USB

Voordat u gaat bijwerken via een USB-geheugen moet een aantal zaken geregeld zijn.

Voorbereidingen

1507-P5-Nav-MapCare Princip USB
Procesprincipe voor bijwerken via computer en USB-geheugen

USB-geheugen

Een USB-geheugen kan een update alleen hanteren als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

ParameterVereiste
USB-standaard (1.0/2.0/3.0):Minimaal 2.0
Bestandssysteem (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Capaciteit (8/16/32/64 GB):De grootte van de kaartbestanden hangt van de markt af - zie de bestandsgrootte onder "Gedetailleerde informatie" voor de desbetreffende markt op de supportsite van Volvo Cars (support.volvocars.com).

Actuele kaartversie

1507-P5-Navi Karta Uppdat-1
Voorbeeld van regio's in kaartgegevens. Druk op de pijl-OMLAAG voor meer informatie.
1507-P5-Navi Karta Uppdat-2
Voorbeeld van regio. Met een druk op "Als thuisregio aangeven" (Set as home region) maakt u hier uw thuisregio van.

Controleer eerst welke kaartversie de auto heeft alvorens de kaartgegevens te downloaden. Dit gaat als volgt:

Open de app Updates vanuit het appscherm.
Er start een downloadapplicatie en een pictogram op de knop Kaarten van de downloadapplicatie geeft aan hoeveel updates er beschikbaar zijn.
Druk op de knop Kaarten om een lijst weer te geven met de beschikbare updates.
Actuele regio markeren. Druk op de pijl-OMLAAG voor informatie over de actuele versie van de kaartgegevens of druk op Installeren (Install) om te kijken of er een nieuwere versie is.

Kaartgegevens downloaden van internet naar USB-geheugen

Ga vanaf een computer met internetverbinding naar de supportsite van Volvo Cars (support.volvocars.com) en volg de aanwijzingen op het beeldscherm van de computer.
Druk op "Gedetailleerde informatie" voor de regio die u wilt bijwerken.
Er verschijnt een kaartweergave die de nieuwste kaartgegevens voor de desbetreffende regio aangeeft. Verifieer of deze kaartgegevens nieuwer zijn dan die in de auto.
Sluit een USB-geheugen aan op de computer en download de update naar het USB-geheugen.

De tijd die nodig is voor het downloaden is afhankelijk van de omvang van de kaartgegevens en de bandbreedte van de verbinding.

Kaartgegevens overbrengen van USB naar auto

Algemeen

Het overbrengen kan 30–60 minuten duren (afhankelijk van de omvang van de kaartgegevens) en moet plaatsvinden met een geactiveerd navigatie-/ infotainmentsysteem.

Om te voorkomen dat de startaccu uitgeput raakt tijdens de kaartupdate moet u een acculader aansluiten. Een update is ook mogelijk tijdens het rijden.

Tijdens het bijwerken van een volledige kaartdatabase zijn de volgende functies van het infotainmentsysteem niet of beperkt beschikbaar:

• Navigatie
  • Stembediening
  • Gegevens/media op de harde schijf

Bijwerken

Activeer het navigatiesysteem zoals aangegeven in het voorgaande onderdeel "Actuele kaartversie".
Sluit het USB-geheugen aan op de USB-aansluiting van de auto.

Het navigatiesysteem detecteert automatisch of er een update beschikbaar is, waarna het beeldscherm tijdens de update de voortgang in procenten aangeeft.

Om de update te starten moet u op Bevestig drukken. Of druk op Annuleren om te annuleren.

Druk op Bevestig: de update gaat van start en op het middendisplay verschijnt informatie over de voortgang van het proces.
Het beeldscherm geeft aan dat de overdracht voltooid is - verwijder het USB-geheugen.
Controleer of de juiste kaartgegevens in de auto geladen zijn door de stappen te herhalen die beschreven staan onder het kopje "Actuele kaartversie" eerder.

Onderbreking

Wat gebeurt er, als...Antwoord
...het infotainmentsysteem tijdens een lopende update wordt uitgeschakeld?Het proces wordt gepauzeerd en wordt bij heractivering van het systeem (zoals bij het opnieuw starten van de motor) automatisch voortgezet vanaf het punt van onderbreking.
...het USB-geheugen wordt verwijderd voordat de update afgerond is?Het proces wordt gepauzeerd en wordt bij heraansluiting van het USB-geheugen op de auto automatisch voortgezet vanaf het punt van onderbreking.

Bij onderbrekingen tijdens de update wordt altijd een tekstmelding met uitleg weergegeven op het middendisplay.

Ga voor meer informatie naar de supportsite van Volvo Cars (support.volvocars.com) of neem contact op met een Volvo-dealer.