Cikk verziója 2021.186.0

Adatvédelmi közlemény – Ügyfél felmérések

Hatályos:

Közzétéve:

Ez a dokumentum leírja, hogy a Volvo Cars (az alábbiak szerint), hogyan kezeli az Ön személyes adatait, amikor Ön részt vesz az egyik ügyfél felmérésünkben (továbbiakban "Ügyfél felmérés").

Az alábbiakban találja:

  1. Kik vagyunk;
  2. Milyen személyes adatokat gyűjtünk és miért;
  3. Milyen hosszan őrizzük meg az adatait;
  4. Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait;
  5. Az Ön jogai az általunk végzett adatkezeléssel kapcsolatban;
  6. Kapcsolati adatok; és
  7. Az Adatvédelmi közleményünk változásai.

1. Kik vagyunk

Az Ügyfél felmérésekkel kapcsolatos személyes adatok kezeléséért felelős fél a Volvo Autó Hungária Kft., bejegyzett székhelyének címe Váci út 50-58., 1044 Budapest, Magyarország, cégjegyzékszáma NAIH-125224/2017, a továbbiakban "Volvo Cars", "mi", vagy "nekünk".

2. Milyen személyes adatokat gyűjtünk és miért

Amikor interakcióba kezd az Ügyfél felmérésünkkel, a személyes adatok következő kategóriáinak kezelését végezzük:

  • Azonosítók, például név, e-mail cím, telefonszám, megszólítás, életkor, nem, irányítószám, és város. Ezeket az adatokat azért kezeljük, hogy elküldjük az Ügyfél felmérést és csoportosítással értékeljük az ügyfél teljesítményt. Az adatok kezelése jogos érdekünk alapján történik, az üzleti cél és az ügyfélélmény jobbá tétele céljából, amire a felmérésben adott válaszai vonatkoznak (6. cikk (1) (f) GDPR).
  • Az Ön járműadatai, például a jármű típusa, alvázszám (VIN), és rendszám (REG). Az adatok kezelése jogos érdekünk alapján történik, műszaki átszerelés és garanciális teljesítés értékelése céljából (6. cikkely (1) (f) GDPR).
  • Szerződés típusa, előfizetés száma, járműkapcsolat (szerződés/értékesítés típusa, kezdő- és záró dátuma). Ezeket az adatokat azért kezeljük, hogy elküldjük az Ügyfél felmérést és csoportosítással értékeljük az ügyfél teljesítményt, hogy ezáltal lehetővé váljon az átfogó üzleti tevékenység és az ügyfélélmény jobbá tétele. Az adatok kezelése jogos érdekünk alapján történik, az üzleti cél és az ügyfélélmény jobbá tétele céljából, amire a felmérésben adott válaszai vonatkoznak (6. cikk (1) (f) GDPR).
  • Megnyitási/átkattintási arányok. Ezeknek az adatoknak a kezelése statisztikai elemzés és eloszlás terjedelmének mérése, valamint az ügyfeleink érdeklődésének megismerése érdekében történik. Ehhez az elemzéshez a meghívó e-mailek úgynevezett webjelzőket vagy nyomkövetési képpontokat tartalmaznak, amelyek egy-képpontos képfájlokat jelenítenek meg, amelyek be vannak ágyazva a weboldalunkba, ahol ezek használatához az Ön hozzájárulását kérjük. Az adatok kezelése jogos érdekünk alapján történik, a felmérés átfogó teljesítményének és a felmérés interakció megértésének céljából (6. cikk (1) (f) GDPR).

3. Milyen hosszan őrizzük meg az adatait

A felmérésre adott válaszait öt (5) évig őrizzük miután Ön már nincs regisztrálva egy Volvo Cars jármű tulajdonosaként vagy vezetőjeként. Az Ön személyes adatait anonimizáljuk hat (6) hónap után vagy, amennyiben az Ön válaszai egy kapcsolatfelvételt eredményeznek a Volvo Cars Ügyfélszolgálattal vagy annak üzleti partnereivel, tizenkét (12) hónappal a kérdés megoldását követően.

A válaszainak biztonsága érdekében a visszajelzésre vonatkozó felkérés során egy egyénre szabott kérdőívet kap, amihez más személy nem férhet hozzá. A felmérés weboldalára és az adattárolóinkra vonatkozóan biztonsági intézkedések vannak érvényben, hogy megvédjük az ellenőrzésünk alatt álló információkat az elveszítéssel, visszaélésekkel és változtatásokkal szemben.

Csak bizonyos dolgozóknak van hozzáférése az Ön által megadott személyes adatokhoz. Nekik csak az esetkezelés. adatelemzés és minőségellenőrzés céljából van hozzáférésük.

4. Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait

Az alábbi kategóriájú harmadik felekkel osztjuk meg a személyes adatait, tudniuk kell alapon:

  • Általános működésünket támogató partnereink, pl. informatikai szolgáltatók;
  • Az Ügyfél felmérések biztosítását segítő adatfeldolgozó partnereinket az Ön személyes adatainak felhasználása tekintetében szerződés korlátozza abban, hogy más célra használja fel azokat, mint hogy az egyes adatkezelési szerződésekkel összhangban szolgáltatásokat nyújtson számunkra:
    • Ügyfél felmérések biztosítása.
    • WhatsApp szöveges kommunikáció.
    • Ügyfélszolgálati műveletek.

Személyes adatait megosztjuk az Ön által kiválasztott viszonteladóval (ha van ilyen) és az ugyanabba a csoportba tartozó vállalatokkal mint a VCC és ők kezelik azokat. A VCC-vel egy csoportban lévő, az EGT-n kívüli vállalatok esetében személyes adatait az Európai Bizottság által elfogadott általános szerződési feltételek szerint adjuk át.

5. Az Ön jogai az általunk végzett adatkezeléssel kapcsolatban

Az Általános Adatvédelmi Szabályozás speciális jogokat biztosít Önnek a személyes adatai általunk végzett kezelésével kapcsolatban. Ellenezheti, vagy visszavonhatja hozzájárulását adatainak kezeléséhez, hozzáférhet általunk tárolt adataihoz, igényelheti adatai helyesbítését vagy használatuk korlátozását, igényelheti adatainak továbbítását másik fél felé, igényelheti adatainak törlését, illetve panaszt nyújthat be valamely adatvédelmi felügyelő hatóságnál.

Jogairól további részleteket – mit jelentenek, mikor és hogyan gyakorolhatja őket – a következő helyen talál Ügyfél-adatvédelmi szabályzat.

6. Kapcsolati adatok

Jogainak gyakorlásához kérjük, hogy használja az Ügyfél-adatvédelmi szabályzatban korábban említett internetes űrlapot. Ha bármilyen egyéb kérdése lenne a személyes adatok védelmével kapcsolatban, felveheti a kapcsolatot közvetlenül a Volvo Car UK Ltd vállalattal, amely ebben az adatvédelmi közleményben közös adatkezelőként van megjelölve, az itt megadott elérhetőségen: https://www.volvocars.com/uk/support/contact-us.

Kapcsolatba léphet a Volvo Car Corporation Adatvédelmi tisztviselőjével is, a következők szerint:

Vállalat: Volvo Car Corporation

Levélcím: Volvo Car Corporation, Assar Gabrielssons Väg, SE-405 31 Göteborg, Svédország

E-mail: globdpo@volvocars.com

7. Az Adatvédelmi közleményünk változásai

Fenntartjuk a jogot, saját belátásunk szerint, az adatvédelmi gyakorlatok változtatására és a jelen adatvédelmi közlemény bármely időpontban történő módosítására. Ezért arra biztatjuk, hogy folyamatosan tanulmányozza a jelen adatvédelmi közleményt. A jelen adatvédelmi közlemény a dokumentum tetején feltüntetett dátumtól naprakész. Személyes adatait azon adatvédelmi közleménynek megfelelő módon kezeljük, amelynek megfelelően hozzájutottunk azokhoz, hacsak nem rendelkezünk az Ön hozzájárulásával ahhoz, hogy ettől eltérően kezeljük azokat.