Laden van hoogvoltaccu afsluiten

Sluit het laden af door op de knop bij de laadaansluiting of de knop op het middendisplay te drukken1. Haal de laadkabel uit de laadaansluiting van de auto en vervolgens uit het 230V-stopcontact2 (wisselstroom).

Belangrijk

Voordat u de laadkabel uit de laadaansluiting van de auto haalt, moet u het opladen via de knop naast de laadaansluiting afsluiten. Dit ook als de portieren van de auto al zijn ontgrendeld. Als het opladen niet wordt beëindigd voordat de laadkabel eruit wordt gehaald, kan dit tot schade aan de laadkabel of het systeem leiden.

N.b.

Sluit het opladen altijd af voordat u de stekker uit het 230V-contact (wisselstroom) haalt, door te drukken op de knop naast de laadaansluiting of de knop op het middendisplay. Let erop dat u de laadkabel uit de laadaansluiting van de auto haalt voordat u de stekker uit het 230V-contact haalt, niet alleen om schade aan het systeem te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat het opladen onbedoeld wordt onderbroken.

P5-Icon gray box 1

Sluit het laden af door op de knop bij de laadaansluiting te drukken – de vergrendelde handgreep van de laadkabel gaat los / wordt ontgrendeld.

P6- 2037- XC40 BEV-Plug out cable from car (Eu)
P5-Icon gray box 2

Haal de kabel uit de laadaansluiting van de auto en sluit de klep.

P5P6-2037-Plug out cable from house (EU+CH+Korea)
P5-Icon gray box 3

Haal de kabel uit het 230V-stopcontact.

Plaats de laadkabel terug in het opbergvak van de auto.

Automatische laadkabelvergrendeling

Als u de laadkabel na ontgrendeling niet losneemt uit de laadaansluiting, wordt de kabel enige tijd later automatisch opnieuw vergrendeld om de optimale ladingsgraad en actieradius te verkrijgen en ervoor te zorgen dat u de preconditioning kunt gebruiken. De laadkabel kan weer worden losgemaakt met de knop bij de laadaansluiting of via de knop op het middendisplay.

Bij snelladen (gelijkstroom) wordt de laadkabel niet automatisch weer vergrendeld. Om onderbroken snelladen weer opnieuw te starten, maakt u de laadkabel los uit de laadaansluiting van de auto, sluit u hem weer aan en volgt u de instructies in de gebruikersinterface van het laadstation.

Snelladen (gelijkstroom)

Sluit het laden af door op de knop bij de laadaansluiting of de knop op het middendisplay te drukken of door de instructies te volgen in de gebruikersinterface van het laadstation. Maak de laadkabel los uit de laadaansluiting van de auto en sluit hem aan op de bewaaraansluiting van het laadstation.

Belangrijk

Probeer nooit om tijdens het opladen de laadkabel los te maken van de auto. Onderbreek altijd eerst het opladen via de knop bij de laadaansluiting of via de knop op het middendisplay. Haal daarna de laadkabel eruit wanneer de vergrendeling in de laadaansluiting van de auto automatisch is ontgrendeld.
Stop het snelladen door op de knop bij de laadaansluiting van de auto of de knop op het middendisplay te drukken of via de gebruikersinterface van het laadstation – het laden wordt beëindigd en de vergrendeling in de laadaansluiting wordt automatisch ontgrendeld. Dit kan enkele seconden duren.
Haal de laadkabel uit de laadaansluiting van de auto en sluit de klep.
Sluit de laadkabel aan op de bewaaraansluiting van het laadstation of hang hem terug op de daarvoor aangewezen plaats.

Ontgrendeling van de auto tijdens snelladen

Snelladen wordt normaal gesproken niet onderbroken bij ontgrendeling van de auto. Als het snelladen wordt onderbroken, wordt het normaal gesproken niet automatisch hervat, omdat het laadstation vereist dat via de gebruikersinterface opnieuw toestemming wordt gegeven voor het laden. Bij onderbroken snelladen wordt de laadkabel niet automatisch weer vergrendeld. Om onderbroken snelladen weer opnieuw te starten, maakt u de laadkabel los uit de laadaansluiting van de auto, sluit u hem weer aan en volgt u de instructies in de gebruikersinterface van het laadstation.

1. 1 Om het laden te beëindigen is ontgrendelen altijd nodig, of de auto nu vergrendeld of ontgrendeld is
  2. 2 De spanning op het stopcontact kan per markt verschillen.