Apple CarPlay

Po aktivácii rozhrania Apple CarPlay môžete vo vozidle používať iPhone bez pripájania káblov.

Apple CarPlay prináša ďalší spôsob používania vášho zariadenia iPhone prostredníctvom rozhrania vozidla. Niektoré aplikácie v zariadení iPhone na komunikáciu, navigáciu a prehrávanie médií môžete používať na hlavnej ploche displeja, ako aj pomocou hlasového ovládania.

 Dôležité

Dodržiavajte všetky miestne zákony a nariadenia týkajúce sa používania mobilných telefónov počas jazdy.

Pripojenie zariadenia iPhone a spustenie CarPlay

iPhone pripojte k vozidlu prostredníctvom Bluetooth a následne aktivujte Apple CarPlay v telefóne alebo spustením aplikácie CarPlay v knižnici aplikácií vozidla.

 Poznámka

Rozhrania Wi-Fi a Apple CarPlay nie je možné zapnúť naraz. Ak je pri aktivácii rozhrania CarPlay aktívne pripojenie cez Wi-Fi, vozidlo vypne Wi-Fi. Ak chcete Wi-Fi opäť zapnúť, musíte iPhone odpojiť od CarPlay a prejsť do nastavení Wi-Fi.

Zobrazenie CarPlay

Zobrazenie CarPlay môžete aktivovať stlačením miniaplikácie CarPlay v domácom zobrazení alebo spustením aplikácie CarPlay v knižnici aplikácií. Po aktivácii aplikácia CarPlay zobrazí na celej hlavnej ploche displeja. Aby ste sa však mohli vrátiť do systému vozidla, spodná lišta a stavový riadok budú stále viditeľné.

 Tip

Ak chcete namiesto digitálneho asistenta zabudovaného vo vozidle používať asistentku Siri, stlačte a podržte tlačidlo hlasového ovládania na volante, keď je aktívne rozhranie CarPlay.