Profily používateľa

Mnoho nastavení definovaných vo vozidle je možné uložiť do osobného profilu používateľa.

Pri prvom použití vozidla alebo po obnovení pôvodného stavu je predinštalovaný a aktívny profil Vlastník.

Profil Vlastník má administrátorské práva a nemožno ho odstrániť.

Ak chcete získať prístup k profilom používateľov, potiahnite zobrazenie oznámení nadol.

V stavovom poli sa zobrazuje symbol iCup-2037-Driver profile symbol spolu s iniciálami aktívneho profilu. Po odhlásení systému sa v stavovom poli nebudú zobrazovať žiadne symboly/iniciály.

Automatický výber profilu

Váš kľúč je možné prepojiť s profilom. Následne sa profil spolu so všetkými jeho nastaveniami automaticky zvolí vždy, keď vozidlo pri odomykaní alebo otváraní dverí vodiča identifikuje konkrétny kľúč.

Ak kľúč nie je prepojený s konkrétnym profilom, aktivuje sa naposledy použitý profil.

Všeobecné informácie o nastaveniach

Zmeny nastavení vozidla sa ukladajú rôznymi spôsobmi v závislosti od kategórie, do ktorej patria dané nastavenia. Tieto nastavenia môžu byť osobné, globálne alebo prispôsobené cyklu jazdy.

Osobné preferencie

Osobné nastavenia sa ukladajú do aktívneho profilu.

Existujú dva druhy osobných nastavení:
  • Nastavenia funkcií vozidla – nastavenia týkajúce sa podpory vodiča, klimatizácie na strane vodiča, sedadla vodiča, vonkajších spätných zrkadiel a vnútorného a vonkajšieho osvetlenia. Tieto nastavenia si zachovajú svoje hodnoty aj po pridaní profilu alebo po odhlásení sa z aktívneho profilu.
  • Nastavenia zvuku a médií – nastavenia týkajúce sa navigácie, audiosystému a mediálneho systému, aplikácií a prepojených účtov. Po pridaní profilu alebo po odhlásení sa z aktívneho profilu sa tieto nastavenia vrátia na predvolené hodnoty.

Všeobecné nastavenia

Globálne nastavenia sa nezmenia pri prepnutí na iný profil. Zostávajú rovnaké bez ohľadu na to, ktorý profil je aktívny. Príkladom globálneho nastavenia je ovládanie klimatizácie na strane spolujazdca, pamäťová funkcia sedadla spolujazdca a niektoré nastavenia systému.

Predvolené nastavenia jazdného cyklu

Viacero nastavení sa po cykle jazdy vráti na predvolené hodnoty1.

Hodnoty týchto nastavení možno upravovať počas jazdy. Po jazde sa vráti na predvolenú hodnotu. Pri nasledujúcom jazdnom cykle bude mať toto nastavenie opäť predvolenú hodnotu.

  1. 1 Predvolené nastavenia sa môžu líšiť v závislosti od krajiny