Tips voor het gebruik van Apple® CarPlay®*

Hier vindt u handige tips voor het gebruik van CarPlay®.
  • Werk uw iOS-apparaat bij met de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS en zorg dat u over de nieuwste appversies beschikt.
  • Neem bij problemen met CarPlay het iOS-apparaat los uit de USB-poort en sluit het opnieuw aan. Het afsluiten en opnieuw starten van de app die niet werkt is ook het proberen waard of sluit alle apps en start het apparaat opnieuw.
  • Als bij het starten van CarPlay de apps niet verschijnen (zwart scherm), kan het minimaliseren en maximaliseren van het deelscherm CarPlay een oplossing zijn.
  • Gebruik van apps die niet compatibel zijn met CarPlay kan er soms toe leiden dat de verbinding tussen het iOS-apparaat en de auto wegvalt. Informatie over de ondersteunde apps en de compatibele apparaten vindt u op de homepage van Apple. Ook kunt u CarPlay in App Store zoeken voor informatie over apps die compatibel zijn met CarPlay op uw markt.
  • Met de hulp van Siri kunt u berichten schrijven/dicteren en laten voorlezen. De berichten worden voorgelezen in de taal die in de instellingen voor Siri is gekozen. Als er berichten worden geschreven/voorgelezen, wordt er geen tekst weergegeven op het middendisplay, maar wordt de tekst weergegeven in de iOS-eenheid. Let er bij gebruik van Siri op dat de microfoons van de telefoon worden gebruikt en dat de kwaliteit daarom afhankelijk is van de plaatsing van de telefoon.
  • Bij gebruik van CarPlay wordt een eventuele Bluetooth-verbinding van het apparaat met de auto verbroken. Herstel de internetverbinding van de auto dan door "internet sharing" via de Wi-Fi-hotspot van het apparaat.
  • Bij gebruik van bepaalde CarPlay-functies (zoals telefoontjes en sms-berichten) maakt het scherm voor autofuncties automatisch plaats voor het scherm voor CarPlay. Als dit niet wenselijk is, kunt u de weergave van het scherm voor de desbetreffende CarPlay-functie onderdrukken onder de telefooninstellingen voor notificaties.
  • CarPlay werkt alleen in combinatie met iPhone1.

N.b.

Beschikbaarheid en werking kunnen per markt verschillen.
  1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Apple, CarPlay en iPhone zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.