Problemen bij het inloggen met Volvo ID

In dit artikel vindt u een beschrijving van problemen bij het inloggen met een Volvo ID. Zo weet u mogelijk uw wachtwoord of uw gebruikersnaam voor Volvo ID niet meer.

Wachtwoord vergeten

U kunt onderstaande instructies volgen om uw wachtwoord te resetten:

In de Volvo Cars-app1
Open de Volvo Cars-app.
Kies "Inloggen".
Tik op "Wachtwoord vergeten?" en volg de instructies.

U kunt ook uw wachtwoord wijzigen op volvoid.eu.volvocars.com/Account.

Inlogproblemen na aanmaak van een nieuwe account

Soms is er sprake van enige vertraging in de verbinding, zodat een pas aangemaakte account tijdelijk niet beschikbaar is. Probeer het 24 uur later nog eens. Neem contact op met de lokale Volvo-dealer of de helpdesk van Volvo Cars, als het probleem dan nog steeds aanwezig is.

Wat is mijn Volvo ID (gebruikersnaam)?

Uw Volvo ID is gelijk aan het e-mailadres/mobiel tel.nummer dat u geregistreerd hebt.

Blokkering Volvo ID opheffen

Na vijf mislukte inlogpogingen in de Volvo Cars-app1 wordt uw account geblokkeerd. U kunt toegang krijgen tot het account door op het inlogscherm op Wachtwoord vergeten? te klikken.

Ander e-mailadres

Als u van e-mailadres wisselt en nog steeds toegang tot het oude adres hebt, kunt u met uw oude gegevens inloggen en de gebruikersnaam zelf wijzigen. Als u geen toegang meer tot het oude adres hebt, moet er met het nieuwe adres een nieuwe Volvo ID worden aangemaakt.

Inlogproblemen na wijziging van de Volvo ID (gebruikersnaam)

Controleer of u een bevestigingsmail hebt ontvangen waarin uw nieuwe gebruikersnaam wordt bevestigd. Wanneer u dat hebt gedaan, moet u met de nieuwe gebruikersnaam kunnen inloggen. Als u geen bevestigingsmail hebt gekregen, dan is uw oude gebruikersnaam waarschijnlijk nog actief. Log in en probeer de gebruikersnaam opnieuw te wijzigen.

Inlogproblemen na wijziging van het wachtwoord

Probeer in te loggen met uw oude wachtwoord. Probeer, als dit niet lukt, het wachtwoord te resetten.

Account gekoppeld aan een andere markt

Een account is aan een bepaalde markt gekoppeld die niet te wijzigen is. Om hetzelfde e-mailadres/mobiele tel.nummer opnieuw te kunnen gebruiken adviseren we u om uw account die aan de oude markt gekoppeld is te verwijderen en vervolgens een nieuwe account voor de nieuwe markt aan te maken.

E-mailprobleem

Als u een e-mailadres hebt opgegeven als gebruikersnaam en na registratie geen bevestigingsmail hebt ontvangen, controleer dan of u een geldig e-mailadres hebt aangegeven en of de mail niet onderschept is door een spamfilter. Probeer uw e-mailadres opnieuw te registreren.

Meer hulp

Als u geen oplossing hebt kunnen vinden voor een probleem met Volvo ID en meer hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met de lokale Volvo-dealer of de helpdesk van Volvo Cars.

1. 1 Geldt voor bepaalde markten.