Kofferdeksel met knop sluiten en vergrendelen*

De knoppen aan de onderkant van het kofferdeksel kunnen de auto automatisch sluiten en vergrendelen.
16w17-S90-Power operated tailgate
Positie van de knop/knoppen aan de onderkant van het kofferdeksel.

Belangrijk

Bij handmatige bediening van het kofferdeksel is het zaak het deksel langzaam te openen of sluiten. Duw de achterklep niet met kracht open of dicht, als de achterklep weerstand biedt. De achterklep kan beschadigd worden en defect raken.

Sluiten 1

Druk op de P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knop aan de onderkant van de kofferklep.
De kofferklep sluit automatisch maar wordt niet vergrendeld.

N.b.

• De knop is 24 uur actief nadat de klep is opengelaten. Daarna moet u de klep handmatig sluiten.
  • Als de tankvulklep meer dan 30 minuten open heeft gestaan, zal deze langzamer worden gesloten.

Vergrendelen2

Druk op de S60/S90-20w17-Locking button tailgate-knop aan de onderkant van de kofferklep.
Sluit de klep handmatig.
De kofferklep en de portieren worden vergrendeld

Sluiten en vergrendelen3

Druk op de P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knop aan de onderkant van de kofferklep.
Het kofferdeksel wordt automatisch gesloten en de auto wordt vergrendeld4.

N.b.

• Vergrendeling en ontgrendeling zijn alleen mogelijk wanneer een van de transpondersleutels van de auto zich binnen bereik bevindt.
  • Bij passief* vergrendelen of sluiten klinken er drie signalen, als de sleutel niet dicht genoeg bij de achterklep wordt waargenomen.

Sluiting onderbreken

• Druk op de knop op het dashboard.
  • Druk op de knop op de transpondersleutel.
  • Druk op de sluitingsknop aan de onderkant van het kofferdeksel1.
  • Druk op het met rubber beklede drukplaatje onder de buitenhandgreep.
  • Met een schopbeweging*.

De kofferklepbeweging wordt onderbroken en de kofferklep keert terug naar de maximaal geopende stand. De kofferklep is daarna handmatig te bedienen.

Inklembeveiliging

Als de kofferklep tijdens het sluiten in zekere mate wordt gehinderd door een obstakel treedt de inklembeveiliging in werking.

• De beweging wordt onderbroken, de kofferklep keert terug naar de volledig geopende staat en er klinkt een lang signaal.

Waarschuwing

Let op het gevaar voor beknelling tijdens het sluiten.

Controleer voor het sluiten of er niemand in de buurt van de kofferklep staat, omdat beknellingsletsel ernstige gevolgen kan hebben.

Let altijd op bij bediening van de kofferklep.

1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Geldt voor auto's met elektrische kofferklepbediening.
  3. 2 Geldt voor auto's met passieve vergrendeling/ontgrendeling.
  4. 3 Geldt voor auto's met passieve vergrendeling/ontgrendeling en elektrische kofferdekselbediening.
  5. 4 alle portieren moeten gesloten zijn voordat de auto wordt vergrendeld.