Stembediening bijwerken

Volvo streeft voortdurend naar verbeteringen in de stembediening van uw auto. U kunt zelf bestanden downloaden met updates voor de stembediening van de auto. Het bijwerken vindt plaats in twee stappen met behulp van een lege USB-stick.

Voorbereidingen

Download de stembedieningsbestanden naar een lege USB-stick van minstens 8 GB. De stick heeft een van de volgende formatteringen: FAT32, NTFS of exFAT.

Downloaden

Op het tabblad voor Softwaredownloads op de supportsite vindt u actuele updates. Wanneer u uw model en het modeljaar specificeert, krijgt u automatisch de juiste informatie voor uw auto te zien. Klik op de update die u wilt verrichten en volg daarna de onderstaande instructies. Het downloaden van de stembedieningsbestanden gebeurt met behulp van programma dat op uw computer wordt geïnstalleerd.

Instructies

Afhankelijk van uw systeem kiest u de downloadlink voor Windows of Mac.
Kies Starten om het downloadprogramma te installeren.
Tik op Nieuwe download om de bestanden te downloaden naar een USB-stick.
U kunt controleren of het downloaden/kopiëren naar de USB-stick is gelukt, voordat u de bestanden in de auto installeert door stap 1-2 te herhalen en vervolgens in het downloadprogramma op Download controleren te tikken.
Neem de USB-stick met de gedownloade bestanden erop mee naar de auto en schakel het infotainmentsysteem in.
Plaats de USB-stick in de USB-aansluiting. Als de auto twee USB-aansluitingen heeft, mag de andere niet in gebruik zijn.
Het systeem registreert automatisch of er een update beschikbaar is en tijdens het downloaden wordt op het beeldscherm in procenten aangegeven hoelang het downloadproces nog duurt.

Als de installatie is afgerond verschijnt de melding dat het bijgewerkte bestand na de volgende start beschikbaar is. U kunt de USB-stick vervolgens verwijderen.

Neem bij problemen met de update contact op met de helpdesk of uw Volvo-dealer.

Tips voor het bijwerken

• Een update neemt zo'n half uur in beslag en het infotainmentsysteem moet zijn ingeschakeld. Gebruik een acculader of laat de motor van de auto draaien tijdens de update, zoals tijdens het rijden.
  • Tweemaal per jaar zijn er nieuwe stembedieningsbestanden te downloaden.
  • U kunt ook kaartupdates downloaden naar de auto.