Stembedieningsfuncties voor sms-berichten

De stembediening biedt u de mogelijkheid om autofuncties te bedienen en bijvoorbeeld sms-berichten op een aangesloten mobiele telefoon te laten voorlezen.

Sms-berichten voorlezen

Afhankelijk van de softwareversie zijn er verschillen in de instellingen en menu's op het middendisplay.

Voordat u mobiele telefoonfuncties (sms-berichten, bellen en mediaspeler) via stemcommando's kunt bedienen, moet een mobiele telefoon aan de auto zijn gekoppeld.

Druk op de stembedieningsknop rechts op het stuurwiel en zeg "Lees bericht" om een sms-bericht te laten voorlezen.

Sms-berichten op iPhone voorlezen

Om sms-berichten op een iPhone te laten voorlezen moet u eerst een instelling in de mobiele telefoon wijzigen, waarna de sms-berichten van de telefoon naar de auto kunnen worden verzonden.

Ga naar Instellingen.
Kies Bluetooth.
Tik op het informatiesymbool (i) voor de aansluiting met de auto.
Schakel Berichten tonen in.

N.b.

Niet alle systeemtalen ondersteunen stembediening. De talen die dat wel doen, worden aangegeven met het symbool P5–1507–Voice control button in de lijst met beschikbare systeemtalen. Meer over waar de informatie te vinden is, leest u in het hoofdstuk over instellingen voor stembediening.