Software updaten via Download Center

Bepaalde software, bijv. apps en kaarten, kan via Download Center worden geüpdatet als de auto een internetverbinding heeft1.

Als er een nieuwe software-update is, wordt de melding Nieuwe softwareupdates beschikbaar Zie Download Center in het statusveld op het middendisplay weergegeven.

Op updates controleren

P5-1617-Icon-App screen-Over the air

Ga naar Download Center in het appscherm van het middendisplay.

Er start een zoekactie. Als er sinds het opstarten al een zoekactie is uitgevoerd, moet het systeem opnieuw worden opgestart om een nieuwe zoekactie te kunnen doen. Als er al een installatie wordt uitgevoerd, vindt er geen zoekactie plaats.

Selecteer het softwaregebied om te kijken welke updates er beschikbaar zijn.

Update starten

Selecteer een van de installatieopties in de lijst van beschikbare updates in Download Center.

Er wordt begonnen met het downloaden van de geselecteerde software.

Tijdens het downloaden kan de update worden onderbroken door op het kruisje bij de geselecteerde software te drukken. Als de download klaar is en begonnen is met de installatie, kan de update niet meer worden onderbroken.

N.b.

Tijdens het downloaden kan de snelheid voor andere verbonden diensten worden beïnvloed. De download kan worden onderbroken en later weer worden hervat. U kunt ook de update voorrang geven door andere verbonden diensten, bijvoorbeeld webradio, uit te schakelen.

N.b.

Als het contact wordt uitgeschakeld en er wordt uitgestapt, wordt de update hervat bij de volgende keer dat de auto wordt gebruikt.
  1. 1 Bij gebruik van internet vindt gegevensuitwisseling (dataverkeer) plaats, waarvoor mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht.