Marktwijziging bij import of verhuizing

Bij import of verhuizing naar een ander land is het belangrijk dat u de auto op de nieuwe markt registreert, bijv. om te zorgen dat de onlinediensten goed werken en om zeker te weten dat de auto aan lokale wetgeving en eisen voldoet.

Bezoek een erkende Volvo-dealer

Voor hulp bij de registratie van de auto op de nieuwe markt kunt u een bezoek brengen aan een erkende Volvo-dealer.

Als u dat niet doet, kan het gebeuren dat apps, Volvo Assistance1, softwaredownloads en andere onlinediensten anders of niet goed meer werken.

Registreer een nieuwe Volvo ID op uw nieuwe thuismarkt

Bij verhuizing naar het buitenland dient u een Volvo ID te registreren in uw nieuwe land.

Als u eerder een Volvo ID had geregistreerd in een ander land en hetzelfde e-mailadres wenst te gebruiken, moet u eerst uw oude Volvo ID in het desbetreffende land verwijderen. U kunt ook een nieuwe Volvo ID registreren met een ander e-mailadres.

Voor auto's met Volvo Assistance

Download de Volvo Cars-app van het land waar de auto zal worden gebruikt en koppel de app aan uw auto.

N.b.

Bezoek een erkende Volvo-dealer als u uw auto hebt geïmporteerd of met uw auto naar het buitenland bent verhuisd.

Er zijn markt- en modelspecifieke verschillen in de beschikbare diensten mogelijk.

N.b.

Als de auto naar een andere markt wordt geëxporteerd, is Volvo niet aansprakelijk voor eventuele aanpassingen van de auto om te voldoen aan de eisen of wetten die op de importerende markt gelden. Lees meer in Service en Garantie of neem voor meer informatie contact op met uw Volvo-werkplaats.
  1. 1 Geldt alleen voor markten die toegang hebben tot Volvo Assistance.