Achterklep met knop sluiten en vergrendelen*

De knoppen aan de onderkant van de achterklep kunnen de auto automatisch sluiten en vergrendelen.
P5-1507 Power Operated Tailgate overveiw
Positie van de knop/knoppen aan de onderkant van de achterklep.

Belangrijk

Bij handmatige bediening van de achterklep is het zaak de klep langzaam te openen of sluiten. Duw de achterklep niet met kracht open of dicht, als de achterklep weerstand biedt. De achterklep kan beschadigd worden en defect raken.

Sluiten1

Druk op de P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knop aan de onderkant van de achterklep.
De achterklep sluit automatisch maar wordt niet vergrendeld.

N.b.

• De knop is 24 uur actief nadat de klep is opengelaten. Daarna moet u de klep handmatig sluiten.
  • Als de tankvulklep meer dan 30 minuten open heeft gestaan, zal deze langzamer worden gesloten.

Sluiten en vergrendelen2

Druk op de P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knop aan de onderkant van de achterklep.
De achterklep wordt automatisch gesloten en de auto wordt vergrendeld3.

N.b.

• Vergrendeling en ontgrendeling zijn alleen mogelijk wanneer een van de sleutels van de auto zich binnen bereik bevindt.
  • Bij passief* vergrendelen of sluiten klinken er drie signalen als de sleutel niet dicht genoeg bij de achterklep is.

Sluiting onderbreken

• Druk op de knop op het dashboard.
  • Druk op de knop op de sleutel.
  • Druk op de sluitingsknop aan de onderkant van de achterklep1.
  • Druk op het met rubber beklede drukplaatje onder de buitenhandgreep.
  • Met een schopbeweging*.

De achterklepbeweging wordt onderbroken en de achterklep komt tot stilstand. De achterklep is daarna handmatig te bedienen.

Als de achterklep stopt in de buurt van de gesloten stand, zal de achterklep bij een volgende handsfree activering worden geopend.

Inklembeveiliging

Als de achterklep tijdens het openen of sluiten in zekere mate wordt gehinderd door een obstakel treedt de inklembeveiliging in werking.

• Bij openen – de beweging wordt onderbroken, de achterklepbeweging stopt en er klinkt een lang signaal.
  • Bij sluiten – de beweging wordt onderbroken, de achterklepbeweging stopt, er klinkt een lang signaal en de achterklep keert terug naar de geprogrammeerde maximale openingshoek.

Waarschuwing

Let op het gevaar voor beknelling tijdens het openen/sluiten.

Controleer voor het openen of sluiten of er niemand in de buurt van de achterklep staat, omdat beknellingsletsel ernstige gevolgen kan hebben.

Let altijd op bij bediening van de kofferklep.

Voorgespannen veren

P5-1617- V90 - High pressure preloaded spring
De voorgespannen veren voor de elektrische achterklepbediening.

Waarschuwing

Open de voorgespannen veren van de elektrische achterklepbediening niet. De veren zijn sterk voorgespannen en kunnen bij opening letsel toebrengen.
  1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Geldt voor auto's met elektrische kofferklepbediening.
  3. 2 Geldt voor auto's met passieve vergrendeling/ontgrendeling en elektrische achterklepbediening.
  4. 3 Alle portieren moeten gesloten zijn voordat de auto wordt vergrendeld.