Volvo Cars-app* aansluiten op auto

Om de diensten van de Volvo Cars-app te kunnen gebruiken, moet de app eerst aan de auto worden gekoppeld.

Wanneer een hoofdgebruiker (beheerder) zijn of haar app heeft gekoppeld aan de auto kunnen extra gebruikers van de auto worden toegevoegd.

Volvo Cars-app aansluiten op de auto

Zorg ervoor dat uw auto op een plek staat waar bereik is en dat uw mobiele apparaat internetverbinding heeft.

Zorg ervoor dat u uw Volvo ID en het identificatienummer van de auto bij de hand hebt. Een Volvo ID kan worden aangemaakt door in te loggen op de Volvo Cars-app en het identificatienummer van de auto vindt u bijvoorbeeld op de voorruit of op het middendisplay.

Als u de hoofdgebruiker (beheerder) bent, moet u alle autosleutels meenemen. Voor de andere gebruikers is het voldoende als ze één autosleutel bij zich hebben. De eerste gebruiker die zijn app aan de auto koppelt moet zijn ingelogd op het Eigenaar-profiel en moet alle autosleutels bij zich hebben.

Ga in de auto zitten.
Log in op de Volvo Cars-app met uw Volvo ID en volg de instructies in de app. Als u al een gekoppelde auto in de app heeft en u wilt er nog één toevoegen, kies dan Px-2037-VOC app icon Profile, Gekoppelde auto’s en Een auto toevoegen.

N.b.

Voor een meer persoonlijke ervaring en ondersteuning raden wij aan dat elke gebruiker een persoonlijke Volvo ID aanmaakt.
Zorg ervoor dat gegevensuitwisseling voor de Volvo Cars-app geactiveerd is. Druk op het middendisplay op iCup-2037-Settings symbol, kies Privacy, Privacy-instellingen van Volvo en tenslotte Volvo Cars app.
Ga naar iCup-2037-Settings symbol, kies Profielen en daarna Apparaten Volvo Cars-app om naar het menu voor het aansluiten van de app op de auto te gaan.
Volg de instructies op het middendisplay en de Volvo Cars-app.

Verschil tussen beheerder en niet-beheerder in de Volvo Cars-app

Het Eigenaar-profiel van de auto moet aan de app gekoppeld zijn voordat een ander profiel kan worden gekoppeld. Om de rol van beheerder te krijgen, moeten bij het koppelen van de app alle autosleutels in de auto aanwezig zijn.

Een gebruiker die beheerder is in de app kan
  • bekijken welke mobiele telefoons of andere apparaten met de auto gekoppeld zijn
  • de eigen en andere gekoppelde telefoons/apparaten van de auto verwijderen.
Een gebruiker die niet de beheerder is in de app kan
  • bekijken of de eigen telefoon/het eigen apparaat met de auto is gekoppeld
  • de eigen telefoon/het eigen apparaat verwijderen.

Wisselen tussen meerdere gekoppelde auto's in de Volvo Cars-app

Als u meerdere auto's aan de Volvo Cars-app hebt gekoppeld, wisselt u hier als volgt tussen:
Ga naar het tabblad Px-2037-VOC app icon Profile.
Kies Gekoppelde auto’s.
Markeer de betreffende auto en kies Wisselen naar deze auto.

Tips voor het gebruik van de Volvo Cars-app

Als u last hebt van storingen in de Volvo Cars-app moet u ervoor zorgen dat de auto waaraan de app gekoppeld is buiten staat op een open plaats met mobiel bereik en dat uw mobiele apparaat een goede internetverbinding heeft. Als de storingen aanhouden, vindt u meer informatie in het gedeelte met veelgestelde vragen over de Volvo Cars-app op volvocars.com/intl/support of kunt u contact opnemen met de klantenservice van Volvo.

Als de auto tweedehands is, moet u controleren of toegang tot Volvo Assistance in de auto geactiveerd is.