Kaarten bijwerken vanuit een auto met internetverbinding

Wanneer de auto een internetverbinding heeft, kunnen de kaarten van het navigatiesysteem* worden bijgewerkt1.
P5-1507-Navigation, Over the Air map update
Schematische procesweergave voor externe updates
De auto moet een internetverbinding hebben.
P5-1617-Icon-App screen-Over the air
Tik op Download Center op het appscherm.
De app gaat van start en bij Kaarten verschijnt een cijfer dat aangeeft hoeveel kaartupdates er voor de gekozen thuisregio beschikbaar zijn. Het cijfer blijft zichtbaar tot de volgende keer dat u een controle op updates verricht of totdat de updates zijn geïnstalleerd.
Tik op Kaarten.
Tik op Installeren en daarna op Bevestig.
De installatie van de gekozen kaart/kaartupdate gaat van start.

Zie de supportinformatie op www.volvocars.com of neem contact op met een Volvo-dealer voor meer informatie.

Kaartgegevens automatisch bijwerken

Automatische update van de thuisregio kan worden geselecteerd in Download center.
Tik op Download Center op het appscherm.
Tik op Kaarten.
Alleen de kaartgegevens van de thuisregio zijn automatisch bij te werken als daarvoor wordt gekozen. Als u nog geen thuisregio hebt gekozen, drukt u op de pijl omlaag om de regio te expanderen.
Er verschijnt gedetailleerde kaartinformatie.
Tik op Inst. thuisregio.
Daarna scrollt u naar de bovenkant van de lijst met regio's waar de nu door u geselecteerde thuisregio staat.
Druk op de pijl omlaag om de thuisregio te expanderen.
Vink het vakje voor Auto-update: aan.
Als de auto verbinding heeft met internet en er een kaartupdate beschikbaar is, wordt die nu automatisch gedownload naar de auto.

Bij onderbreking van een lopende kaartdownload

Als u een kaartdownload hebt gestart, maar de auto uitschakelt voordat het downloaden is voltooid, wordt de procedure gepauzeerd. De volgende keer dat u de auto start zal automatisch een internetverbinding tot stand worden gebracht om het downloaden voort te zetten.

Als een of meer updates gemist of niet geïnstalleerd zijn, zijn de kaartupdates mogelijk te groot om rechtstreeks naar de auto te worden gedownload. In dat geval kunt u de bestanden eerst downloaden naar een USB-apparaat en deze vervolgens installeren in de auto.

1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Geldt alleen voor bepaalde landen.