Tips voor het gebruik van de Bluetooth-verbinding

Als u het gevoel hebt dat de verbinding tussen uw auto en uw Bluetooth-apparaat niet is zoals verwacht, kunnen de volgende tips helpen.

Bij aansluiten van mobiel apparaat op uw auto via Bluetooth

Als u problemen ervaart bij het aansluiten van een mobiel apparaat op de auto via Bluetooth:

• Controleer of de batterij van het apparaat voldoende is opgeladen (het is een goed idee om te controleren of het apparaat minimaal 50% is opgeladen)
  • Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op zowel het apparaat als in de auto
  • Controleer of er een Bluetooth-aansluiting is en sluit de auto aan op het te gebruiken apparaat.
  • Probeer indien mogelijk om een ander apparaat in de auto aan te sluiten via Bluetooth om te controleren of het probleem in het apparaat of in de auto zit

Als de problemen blijven bestaan:

1. Verwijder alle Bluetooth-instellingen van eerder toegevoegde apparaten uit de auto
  2. Start het te gebruiken apparaat opnieuw op
  3. Probeer het apparaat opnieuw aan te sluiten

Media afspelen via Bluetooth

Als u problemen ervaart bij het afspelen van media in de auto via een mobiel apparaat:

• Probeer de app of bron waarvan u de media wilt afspelen opnieuw op te starten
  • Door media van een andere bron op het mobiele apparaat af te spelen kunt u controleren of het probleem bij de bron of bij het apparaat ligt.
  • Verplaats het apparaat en controleer of het afspelen beter gaat
  • Schakel apps uit die open zijn op de achtergrond
  • Start het apparaat waarvan u de media wilt afspelen opnieuw op

Controleer als niets van het bovenstaande helpt de Bluetooth-aansluiting tussen het mobiele apparaat en de auto. Zie het hoofdstuk "Bij aansluiten van mobiel apparaat op uw auto via Bluetooth".

Geluidsvolume

Als u het gevoel hebt dat het geluidsniveau lager is dan verwacht als u de handsfree-functie via Bluetooth gebruikt, moet u eerst controleren of de geluidsinstellingen van het mobiele apparaat moeten worden aangepast voordat u het geluidsvolume in de auto verhoogt.

N.b.

Bij bepaalde telefoons moet het Bluetooth-volume van de telefoon handmatig worden ingesteld op 100% om te zorgen dat het geluidsvolume in de auto voldoende hoog kan worden. Deze instelling moet worden verricht voor elke telefoon die gekoppeld wordt. De instelling wordt een keer voor telefoongesprekken en een keer voor streamen van media verricht. Daarna onthoudt het systeem de instelling en deze hoeft niet te worden herhaald als de telefoon de volgende keer wordt aangesloten.