Lane Keeping Aid activeren/deactiveren

Het is mogelijk de rijbaanassistent Lane Keeping Aid (LKA) te activeren/deactiveren en enkele deelfuncties te kiezen.
P5-1507-Knapp-LDW+LKA På/Av

De functie is te activeren/deactiveren op het functiescherm van het middendisplay.

Druk op de knop Lane Keeping Aid op het functiescherm.
LKA wordt geactiveerd (knop GROEN) of gedeactiveerd (knop GRIJS).

Type waarschuwing kiezen voor Lane Keeping Aid

U kunt kiezen hoe LKA u moet waarschuwen als de auto de eigen rijbaan verlaat.

Druk op Instellingen op het hoofdscherm van het middendisplay.
Druk op My CarIntelliSafeRijbaanassistent.
Kies onder Waarschuwende feedback Lane Keeping Aid de waarschuwingsmethode:
  • Geluid - u wordt gewaarschuwd met geluid.
  • Trilling - u wordt gewaarschuwd met stuurtrillingen.

Assistentie-opties voor Lane Keeping Aid

U kunt kiezen hoe LKA moet handelen als de auto de eigen rijbaan verlaat.

Druk op Instellingen op het hoofdscherm van het middendisplay.
Druk op My CarIntelliSafeRijbaanassistent.
Kies onder Ondersteuningsmodus Lane Keeping Aid wat LKA moet doen:
  • Sturen - u krijgt zonder waarschuwing stuurhulp.
  • Beide - u krijgt een waarschuwing én stuurhulp.
  • Waarsch - u wordt alleen gewaarschuwd.