Media afspelen

De mediaspeler wordt bediend via het middendisplay. Veel functies zijn ook te bedienen vanaf de rechter stuurknoppenset of via stemcommando's.

Via de mediaspeler verloopt ook de radiobediening die in een apart artikel beschreven staat.

Mediabron starten

P6-17w46-XC40-Application view (no CD)
Appscherm. (Algemene afbeelding, de basisapps variëren per markt en model.)

USB-stick

Plaats de USB-stick.
Open de app USB vanuit het appscherm.
Kies wat er moet worden afgespeeld.
Het afspelen start.

Mp3-speler en iPod®

N.b.

Om het afspelen te starten vanaf de iPod, moet u de iPod-app gebruiken (en niet USB).

Wanneer u muziek op een aangesloten iPod beluistert, hanteert het audio- en mediasysteem een menustructuur vergelijkbaar met die van de iPod.

Sluit de mediabron aan.
Start de weergave op de aangesloten mediabron.
Open de app (iPod, USB) vanuit het appscherm.
Het afspelen start.

Eenheid met Bluetooth-verbinding

Activeer Bluetooth op de desbetreffende mediabron.
Sluit de mediabron1 aan.
Start de weergave op de aangesloten mediabron.
Open de app Bluetooth vanuit het appscherm.
Het afspelen start.

N.b.

Bij bepaalde telefoons moet het Bluetooth-volume van de telefoon handmatig worden ingesteld op 100% om te zorgen dat het geluidsvolume in de auto voldoende hoog kan worden. Deze instelling moet worden verricht voor elke telefoon die gekoppeld wordt. De instelling wordt een keer voor telefoongesprekken en een keer voor streamen van media verricht. Daarna onthoudt het systeem de instelling en deze hoeft niet te worden herhaald als de telefoon de volgende keer wordt aangesloten.

Media via een internetverbinding

Media afspelen via apps met een internetverbinding:
Maak een internetverbinding voor de auto.
Open de desbetreffende app vanuit het appscherm.
Het afspelen start.

Lees het aparte artikel voor het downloaden van apps.

Video

Sluit de mediabron aan.
Open de app USB vanuit het appscherm.
Druk op de titel van het weer te geven bestand.
Het afspelen start.

Apple CarPlay

CarPlay staat in een apart artikel beschreven.

Android Auto

Android Auto staat in een apart artikel beschreven.

1. 1 Denk eraan dat het apparaat gekoppeld moet zijn voor het afspelen van media om te zorgen dat afspelen via Bluetooth werkt.