Gebruiksvoorwaarden en gegevensuitwisseling

De eerste keer dat u bepaalde diensten en apps start, verschijnt mogelijk een pop-upvenster met de titel Voorwaarden en Gegevensuitwisseling.

Het venster dient om te informeren over de gebruiksvoorwaarden en het beleid voor gegevensuitwisseling dat Volvo hanteert. Door akkoord te gaan gegevensuitwisseling stemt de gebruiker erin toe dat de auto bepaalde informatie verstuurt. Dit is een vereiste voor optimale werking van bepaalde diensten en apps.

De gegevensuitwisseling voor connected diensten en gedownloade apps is standaard gedeactiveerd1. Om bepaalde connected diensten en apps in de auto te kunnen gebruiken moet de gegevensuitwisseling worden geactiveerd. Gegevensuitwisseling kan worden ingesteld via het instellingenmenu van het middendisplay of op het moment dat de diensten of apps worden gestart op het middendisplay.

Integriteit en gegevensuitwisseling

Toen de software-update in november 2017 beschikbaar kwam, zijn de integriteits- en gegevensuitwisselinginstellingen voor connected diensten en gedownloade apps geïntroduceerd. U vindt de instellingen onder Privacy en gegevens in het instellingenmenu op het middendisplay van de auto.

Daar kunt u kiezen welke connected diensten gegevens mogen uitwisselen. Gegevensuitwisseling voor gedownloade apps kan hier ook worden gedeactiveerd. Let erop dat diensten en apps niet naar behoren kunnen werken als gegevensuitwisseling is gedeactiveerd.

Na het herstellen van de fabrieksinstellingen of na bijv. een bezoek aan de werkplaats of een software-update kunnen de instellingen voor gegevensuitwisseling zijn teruggezet naar de standaardwaarden. In dat geval moet de gegevensuitwisseling voor connected diensten en gedownloade apps opnieuw worden geactiveerd.

N.b.

De instellingen voor privacy en gegevensuitwisseling zijn uniek voor ieder bestuurdersprofiel.
  1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Geldt niet voor Volvo On Call*.