Symboler och meddelanden för körfältsassistans

Ett antal symboler och meddelanden gällande körfältsassistans (LKA1) kan visas i förardisplayen. Här följer några exempel.
SymbolMeddelandeInnebörd
P6-2037-XC40BEV-User manual symbol
Förarstödsfunktioner Nedsatt funktionalitet Service krävsSystemet fungerar inte som det ska. En verkstad bör kontaktas2.
P6-2037-XC40BEV-User manual symbol
Vindrutesensor blockerad Se ägarmanualKamerans förmåga att läsa av körbanan framför bilen är reducerad.
P6-2037-XC40BEV-Lane Keeping Aid malfunction symbol
Styr bilen Lane Keeping AidStyrhjälp fungerar inte om föraren inte håller händerna på ratten. Följ uppmaningen och styr bilen.

Ett textmeddelande kan släckas med ett kort tryck på P5–1507–Symbol-OK button-knappen, belägen i centrum på rattens högra knappsats.

Om ett meddelande kvarstår, kontakta verkstad – en auktoriserad Volvoverkstad rekommenderas.

1. 1 Lane Keeping Aid
  2. 2 En auktoriserad Volvoverkstad rekommenderas.