Panoramatak* – manövrering

Vid automatisk manövrering öppnas gardinen/taket maximalt.

I ventilationsläge lyfts takets främre sektion upp i bakkant.

Varning

Barn, andra passagerare eller föremål kan klämmas av panoramatakets rörliga delar.

• Manövrera alltid panoramataket under uppsikt.
  • Låt inte barn leka med manövreringsreglaget.
  • Tänk på att alltid bryta strömmen till panoramataket genom att välja nyckelläge 0 och ta sedan med fjärrnyckeln/PCC:n* då bilen lämnas. För information om nyckellägen – se Nyckellägen – funktioner vid olika nivåer.
P3-0835 XC60 Sliding panorama roof
  1. Ikon röd pil 1Öppning, automatisk
  2. Ikon röd pil 2Öppning, manuell
  3. Ikon röd pil 3Stängning, manuell
  4. Ikon röd pil 4Stängning, automatisk

Panoramataket och solgardinen kan manövreras i nyckelläge I eller II.

Automatisk manövrering

För att maximalt öppna solgardinen – tryck reglaget bakåt till läget för automatisk öppning och släpp.
För att sedan öppna panoramataket maximalt – tryck reglaget bakåt en andra gång till läget för automatisk öppning och släpp.

Stäng taket/gardinen genom att upprepa föregående procedur i omvänd ordning – tryck i stället reglaget framåt till läget för automatisk stängning.

Snabb öppning/stängning

Panoramataket och solgardinen kan öppnas/stängas samtidigt:

• Öppna – tryck reglaget bakåt två gånger till läget för automatisk manövrering och släpp.
  • Stäng – tryck reglaget framåt två gånger till läget för automatisk manövrering och släpp.

Manuell manövrering

Öppna solgardinen – tryck reglaget bakåt till tryckpunkten för manuell öppning. Solgardinen rör sig mot maximal öppning så länge reglaget hålls bakåttryckt.
Vinkla panoramataket – tryck reglaget bakåt en andra gång till tryckpunkten för manuell öppning.
Öppna panoramataket – tryck reglaget bakåt en tredje gång till tryckpunkten för manuell öppning. Panoramataket rör sig mot maximal öppning så länge reglaget hålls bakåttryckt.

Stäng taket/gardinen genom att upprepa föregående procedur i omvänd ordning – tryck i stället reglaget framåt till läget för manuell stängning.

OBS

Vid manuell öppning måste solgardinen vara helt öppen innan panoramataket kan öppnas. Vid omvänd procedur måste panoramataket vara helt stängt innan solgardinen kan stängas.

Varning

Klämrisk då panoramataket stängs. Panoramatakets klämskydd fungerar endast vid automatisk stängning, inte vid manuell.

Ventilationsläge

P3-0835 XC60 Sliding panorama roof, tilt position
Ventilationsläge, vertikalt i bakkant.
  1. Ikon röd pil 1Öppna genom att trycka reglagets bakkant uppåt.
  2. Ikon röd pil 2Stäng genom att dra reglagets bakkant nedåt.

Då ventilationsläge väljs lyfts den främre sektionen upp i bakkant. Om solgardinen är helt stängd när ventilationsläge väljs, öppnar den automatiskt ca 50 mm.

Stängning med fjärrnyckel eller centrallåsknapp

P3-0835 XC60 Panorama roof from inside

Fjärrnyckel

Gör ett långt tryck på fjärrnyckelns låsknapp P3-820 Remote key - Icon Lock till dess att panoramataket och alla fönstren stängs samt dörrarna och bakluckan låses.

Om stängningen behöver avbrytas, tryck på fjärrnyckelns låsknapp igen.

Centrallåsknapp

Centrallåsknappen i förardörr eller passagerardörr* kan användas för stängning av panoramataket.
Gör ett långt tryck på centrallåsknappen P3-820 Remote key - Icon Lock till dess att panoramataket och alla fönstren stängs samt dörrarna och bakluckan låses.

Om stängningen behöver avbrytas, tryck på centrallåsknappen igen.

Varning

Om panoramataket stängs med fjärrnyckeln eller centrallåsknappen, kontrollera att ingen kommer i kläm.

Klämskydd

Panoramataket har ett klämskydd som löser ut om glasluckan eller solgardinen blockeras av något föremål vid stängning. Vid blockering stannar glasluckan eller solgardinen och öppnas därefter automatiskt till ca 50 mm från det blockerade läget (alternativt till fullt ventilationsläge). Klämskyddet verkar också vid öppning av glasluckan eller solgardinen.

Det finns möjlighet att forcera klämskyddet när stängning avbrutits t.ex. vid isbildning runt glasluckan, genom att kontinuerligt hålla reglaget fram- eller nedtryckt tills glasluckan är stängd.